Családi Bunyó (2019) (enyhe spoiler)

A film elvileg Paige WWE-pankrátorról szó, közvetlenül arról amikor beválogatták WWE-jelöltnek, addig hogy szerződést kapott.
Nem kell aggódni, a film elmondja (képben és szóban) mi az a WWE (világvezető pankárciós cég).

Pár pankrátor cameozik, de nem támaszkodtak archív felvételekre. Ennek egyik oka AJ Lee/CM Punk és a WWE nem épp finom elválása lehet, vagy hogy azóta Paige felszedett "pár" kilot így nem lehetett vele újrajátszatni a régi meccseket, vagy mert így jobban nézett ki.

A meglepő, hogy a film nem nagyon szól Paige-ről, ő inkább ürügy a valódi történethez. A film azokról szól, akik névtelenségben támogatják a sztárokat (akár "face", akár "heel", azaz szerep szerint jó vagy rosszfiúk/lányok) hogy azok lehessenek, akik.
A filmben arcot kapnak azok akik soha a közelébe nem jutnak a WWE szintjéhez, azok akiknek nem sikerül bejutniuk, akiket azért választottak ki mert csinosak (eredendően modellek, esetleg fitnessesek, pompomlányok, mint Kelly Kelly, vagy Summer Rae)


vagy ott van "Szexvideo" az edző (Vince Vaughn), akinek a "nagyjelenete" amikor a végén odamegy hozzá The Rock. Tökre jelentéktelen pillanat a filmben látszólag, de az, hogy a MEGASZTÁR odamegy a válogatóhoz, majd elismerően bólint és öklözik vele amikor Paige arat - ez az elismerés tiszta kifejeződése. "Jól csináltad haver, még mindig ász vagy."
Nem Paige-t élteti a jelenet - hanem a válogató/edzőt.

A legtöbbet viszont a "jobberek" (a szinkronban: "melós") kapják. A film számomra akkor vált egyértelművé, amikor Hugh, az edző elmondja miért nem válogatta be a Zacket (Paige bátyja), majd a bátyus a ringben lezúzza Paige-et odahaza. Nem rosszból, nem sértődésből, nem féltékenységből. Hanem hogy inspirálja - pont azt erősíti, amit az edző mondott nem sokkal korábban.
És ez a két jelenet visszautal egy korábbira, ahol "Union Jack"-et fejbeverik egy kukával, és tökönvágják egy tekegolyóval.

 
Tisztázásként: a "jobber" olyan pankrátor, aki sosem szerez nevet. Se nem szeretetet, se gyűlöletet nem halmoz fel a ringben, csak kimegy, megcsinálja, és ettől a sztár csillaga fényesebb lesz. Persze szükséges részei az iparnak - de nem árt elismerni az ő munkájukat sem.

A film attól is nagyszerű, hogy nem tudni hol kezdődik a történet, és mennyi belőle a valóság - pont ahogy a pankrációnak lennie kell, amitől nagyszerű az egész. Való élet, feltekert hangerővel, hogy a filmet idézzem.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad