Videojátékfilmek 35. - Perzsia hercege - Az idő homokja

Ezt a filmet szerintem anno mindenki látta, annyit adták a tv-ben. Jó szar volt, de azért lássuk.

Szóval vannak a perzsák, akiket a narrátor agyonajnároz. Ők annyira tök jók a világnak, hogy első dolog amit látunk tőlük, hogy huszan nekiállnak megverni vmi utcakölyköt! Ekkor Főszereplő (még gyerek) hozzájukvág egy almát, és elfutnak. Majd elékapják, a király meg örökbefogadja.


Parancs ellenére nekiállnak mikor felnőtt Főszereplő megtámadni Alamutot. Ami rossz ötlet, lévén Alamut volt az eredeti Assassinok lakhelye.
Ez az ostrom amúgy nem volna olyan rossz, a ratyi sárga filter ellenére sem, de hiába hozza a játék felmászását, parkourját, és még valamennyi karakter is átjön, a gond, hogy a hálóhintázás Pókembernél azért működik, mert végigvisítja, itt meg sztoikusan ugrál, úgy meg semmiféle hangulatot, feszültséget nem érzünk közben, így bármennyire látványos, mégis unalmas.

Közben valamit titokzatoskodik az Alamuti Királynő is, de mivel nem tudjuk mit, hát nem izgat.
Az meg rögtön nyilvánvaló, hogy össze fog jönni Nem-Aladdinnal (a Főszereplő), és az egész ostrom mögött a Nyilvánvalóan Gonosz Király Öccse áll, a bizonyítékok koholtak, valójában meg akarja szerezni bármit is rejteget Alamuti Királynő.
A film tehát kiszámítható, átlátszó, és mint ilyen, unalmas.


Szóval a McGuffin egy tőr, aminek gomb van a végén. Ha megnyomod a gombot, visszamész az időben. Sokra amúgy nem jó, alig pár másodpercet-percet tudsz.

Az eégsz filmet a Mad Max 3-hoz tudnám hasonlítani, de nem elég "over the top" hogy megdobja annak sikerét.
Meg túl hosszú is 2 óra műsoridővel.

Agy óránál behoznak egy új csoportot, az Assassinokat. De ezzeknek úgy tűnik, nincs közük Alamuthoz... Ami tökre zavaró. És mivel nem tudjuk meg, akkor mégis kik, hát unalmasak is.

Aztán az Assassin telepatikusan irányított kígyókkal támadja meg őket. Ami pont olyan röhejes ötlet mint a Kígyók A Fedélzeten, csak ez a film túl komolyan veszi magát ilyen szánalmas-nevetséges jelenetekhez!

Kérdés: minek van 3 perzaa királyfi?

Az assassinok (mert kiderül, többi is van) specializációi a szánalmas Elektra-filmet idézik.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad