Videojátékfilmek 39. - Ace Attorney


Mittomén. Egy csapat japán jóshoz megy, hogy az lásson a múltba, vagy idézzen meg egy szellemet, vagy ilyesmi.

Ennél megy egy Cyberman van:


Ez amúgy vmi ügyvédes film lesz.

Egy ügyvédet megölnek (pont rájött valamire, nem tudjuk mire), és a Nyilvánvaló Gyilkos szemtanúnak adja ki magát, így a halott ügyvéd ismerőse megússza a vádat. Helyette vmi médium-tanoncot vádolnak.

Van valami nevetséges, high-tech, nem igazán igazságos tárgyalási mód, amiben minden ügyet 3 nap alatt tárgyalnak, és slussz.

Az is fáj, hogy több mint két órás ez az izé, és japán, angol felirat meg mégse beszéd.

Fél óra eltelt, Béna Ügyvéd nyert, Nyilvánvaló Gyilkost lecsukták.
És tudjátok mi van?
Nem érdekel, amellett hogy akkoraa felépített feszültség, hogy szétvet az ideg. De igazából a frusztráltság vet szét, mert a "feszültség" a semmire épül. Nem tudom mi a bűntény, nem tudom ki a Béna Ügyvéd, nem tudom ki a Profi Ügyvéd, nem tudom mit talált Ügyvédnő, nem tudok SEMMIT.
Akkor viszont ne idegeljenek.

Az is problémám, hogy végülis miért mentették fel Médium Tanulót? Annyi történt, hogy Béna Ügyvéd bizonyította, van másik lehetséges gyanúsított is, aki külön gyanús, mert hazudott és ezzel lebukott. De ezen túl mintha elfelejtette volna a film, hogy ott volt még Médium Tanuló, és fogalmunk sincs hogy került oda, mit csinált...

Ja, közben a legnagyobb szerepet egy gagyi szobor-órakapja, a szemmozgatós macska-falióra japán verziója. Itt megtudtuk, hogy a szobrot szétszedte Ügyvédnő. A film végére bele is néznek. Rögtön kiderül, hogy ki lehet vágni a következő órát az első ügy végéről, és lecsukni Profi Ügyvéd Még Profibb Mentorát.

The End.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad