Videojátékfilmek 38. - In the Name of the King 2: Two Worlds

Az előző egy szar Uwe Boll film volt, ez meg egy jó lesz ha nem csalódok.

Amúgy bár ez a Király Nevében 2, semmi köze az első filmhez, azon kívül hogy ez is fantasy.
Itt a főszereplő Dolph Lundgren, a gimmick meg hogy a film egyszerre két világban játszódik, amiből a másik a mi világunk.


Dolph egy kiöregedő karate-tanárt alakít, aki persze ex-kommandós. És a túlélők bűntudatától szenved.

Mint mondtam, a két világ közt mászkálnak. Persze a fantasy-világot kell megmenteni, de a horgonyt, és az ellenpontot a 21. sz. amerikája adja.


Dolphy hiába lestrapált alapból, simán együtt tudunk érezni vele, hogy egy idegen világban, azt se tudja mit akarnak tőle, el van veszve a visszút lehetősége nélkül. A flegmasága még jól is jön, mert a környezete nem túl közlékeny, és nem kínál lehetőségeket, szemben az átlagos történetekkel. Ez rögtön egyedivé teszi a forgatókönyvet, ami sose rossz.

Van tehát a Király, meg a népe, és a rájuk támadó Sötétek, akiknek már a neve is gonosz. Eléggé 134. Harcos szerűn a barbár, semmiből jövő Sötéteknek van egy Anyjuk, akit likvidálni kell.
Amiben viszont rögtön eltér a két film, hogy itt Nagy D-nek nem kell a rátukmált kompánia, jó kommandósként menne egyedül.
Plusz Dolph karakterének cinikus-szarkasztikus humorát is nagyon bírom, ami ráadásul illik Dolph arcához.

Ja: a filmben nem csak Főszereplő van, de akadnak további karakterek. A jósnő egy jelenetre szerepel, de ott hatásos. A katonák parancsnoka konzekvensen Lawful Stupid. A király tök normális ember, a színész tökéletes választásvolt: nem veszi túl komolyan magát, de nem csúszik át röhejesbe sem. A patikuslány is jól adja az öntudatos, de kényszerűen a férfiak alatt cselekvő szolgálót.

Szerintem ez Uwe legjobb filmje.

A történet jófajta csavart kap, mikor kiderül, MINDKÉT fél részéről D a Kiválasztott. Így már nem csak a Főszereplő nem tudja mi folyik itt, de a néző sem, és érdekli is hogy mi folyik, mert a térfelek eddig világosak voltak, de a határokat mindkét oldalról sikerült átlépni.

Egész jó ez a sárkány:


Komolyan fasza egy sárkány:


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad