Videojátékfilmek ??? -> 58. - Assassin's Creed

No, erről a játékról annyit tudok, hogy tornyokra mászkálsz fel bennem galambtollakat gyűjtögetni. Lássuk mit tud a film.

Hm, szóval itt a muszlimok a jófiúk, és a keresztények a rosszak. (Személy szerint mindketten a rosszak, de ugye a hólivúdi klisé meg ennek a filmnek a fordítottja.)

Majd' 4 perc spanyol karatty után elkezdődik a film. Nem értem miért nem lehet feliratozni ilyenkor.

Nos, lehet hogy volt felirat, csak az én kópiámon nem jelenik meg, de szerencsére az opensubtitles kisegít.
A lényeg: az Assassinoknál van a Varázsalma az Édenkertből, amivel ellenőrzik mindenki gondolatait. Ezt el akarják venni tőlük a Templomos Lovagok, hogy ők irányítsák mindenki gondolatait.

Ekkor ugrunk párszázévet, hogy lássuk, ahogy egy kissrác BMX-banditát játszik. Na fogadok ez a Nicole Kidman film nem sokat mond manapság... Lényeg úgyis: BMX-el menőzés van benne sok.

De a gyerekkel se töltünk sok időt, ugrunk inkább vmi börtöntöltelék cellájára. 30 évvel későbbre.


No, úgy tűnik, vele sem szöszölünk sokat, mert éppen kivégzik.
De aztán persze kiderül, hogy az egészet csak megrendezték. Valami eugenetikus ninja-nácik. akiknek van egy Animus nevű Nem-Cerebrójuk. Most mittom én, a film nem mond el semmit, nem az én hibám!

Oké, szóval az Animus regressziós hipnózist idéz elő, ami gondolom a genetikus memóriát aktiválja, VAGY MÉGINKÁBB ilyen new-age cucc történik, aminél ha megérinted X tárgyát, akkor látod ami a múltban történt vele. Elfelejtettem mi ennek a neve.
Na, és ehhez van egy godolatolvasó-gép is csatolva, hogy a Cég is tudja amit az alany "átél".
Hogy a Cég ki? Assassin, Templomos, vagy csak egy Cég? Ki tudja?

Nos, úgy a 30. perc környékén úgy néz ki, hogy a Cég a Templomosok. És Világbékére utaznak. A szabad akarat eltörlésén keresztül.
A fickó meg a börtönből állítólag annak az Assassinnak a leszármazottja, aki eldugta az Almát. Ez azért fontos, mert így jobban működik a new-age képesség.
Mellesleg úgy is tűnik, hogy a kissrác is ő volt, de hogy ennek mi jelentősége, vagy miért került börtönbe akármikor, az rejtéj. Oké: vkit megölt. Nem tudom kit, vagy mi ennek a jelentősége.
Azt azért talán mégis érdemes megemlíteni, hogy a Templomosok vezetősége, tehát nem a kutatók, nem békére, hanem engedelmességre hajt.

A "múlt-jelenetek" amúgy egyáltalán nem összefüggéstelenek, és csak azért túl hosszú a harmadik, egyben utolsó, hogy mutogatni lehessen a játék épületfalon-rohangászós játékmechanikáját.
A lényegük, hogy először megismerjük az ottani alapkaraktereket, majd az alapszitut ahol az Alma eltűnt, harmadszorra pedig némileg belelátunk az Assassinok motivációjába, és megvan az Űr-Alma.
Közben pedig a genetikai emlékek egész genetikai szellemmé állnak össze, ami azért jó a Főhősnek, mert így az ős minden tudását (kis gyakorlással) magáénak tudhatja. Azaz Mátrix-harcművész és parkour-mester lesz belőle a "jelen"-ben is.
A Templomosoknak meg azért rossz, mert ezzel az ős személyisége, motivációi is átjönnek, és ugye rivális szervezet nem nagyon együttműködő.

Asszem az Assassinok érve hogy "de hát Isten megengedte", míg a Templomosok itt az ateisták álláspontján azt mondják "de az attól még szar".

No, a Tudósnő (aki mellesleg vhol az idővonalon Assassin?!?) apja motivációja se nem a hatalom, se nem a béke. Ő egyszerűen fanatikusan le akar számolni a rivális szervezettel.

A végén előkerül az Alma, és az Assassinok lenyúlják. The End.

PS: semmi nem indokolja a 15 percnyi stáblistát.

















Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad