Amityville horror-filmek (2. rész)

 (1990, The Amityville Curse)
 
Eredetileg a franchise visszatért volna az eredeti házba, helyette kaptuk ezt. Nem, a macskának sincs már jelentősége.
 

 Mihez képest? Hogy lelőtték azt a papot, vagy az eredeti híres gyilkosságtól? 1974 + 12 = 1986 amúgy.

Az, hogy ez egy "másik" ház korántsem biztos. Az eredetit eddigre asszem lebontották, meg ott van a költségvetés kérdése, ezek a filmek ugye egyre kevesebből készültek...
De mondjuk hogy ez egy másik ház. Akkor azt a részletet ragadták meg, mikor a 3. filmben az ingatlanos mondja, a környező házakat se nagyon tudja már kiadni. Azaz hogy az átok terjed a városban.

Amúgy ahhoz képest mennyire igénytelen fosh ez (pár felnőtt egy lakatlan (frissen vásárolt) házban ~bulizik), a castingba belefért Kim Coates, aki egész híres.


Random shit:


A film nagy baja nem is a szereplők, látvány, forgatókönyv - hanem hogy semmi jelentőségr, kapcsolata a franchise-al. Meg hogy igazából "szereplőink" puszta dísztárgyak, akik/amik nem csinálnak semmit.
 
Az 57. percnél megtudjuk, hogy ez tényleg nem AZ a ház, hanem vmi egyházi nyavaja volt anno, aztán a pap halálakor elfeledkeztek róla.
Ha legalább csöcs lenne, sok.


A pszí-csaj álmából megtudjuk, hogy a gyilkos cigarettázik. Egyetlen szereplő cigarettázik. Még van 20 perc a filmből. Azért ölte meg a papot, mert az nem maradt az anyjával miután felcsinálta. Így érthető, miért támadta meg az akasztott-szellem-kutya-ember. Viszont így kihagyott ziccer, hogy a papi kamrába nem ő ment be és támadta meg a ház. Összességében pedig még így is elmondható, az Amityville Horrorhoz gyakorlatilag semmi köze a sztorinak. Viszonjt annak semmi értelme miért akarja kinyírni a saját haverjait. Már persze azon kívül hogy kell a végére egy nagyjelenet.

---------------------------------

(1992, Amityville (1992): It's about time/Amityville - ütött az óra)

"Egy lebontásra ítélt házban bukkantak rá", mármint a képen látható Órára, amit Ügyeletes Apa két erősen tini gyerekéhez és Ügyeletes Feleséghez hazavitt.


Férj és Feleség elváltak. Gyerekek Férjnél maradtak.
A film szarul néz ki, de legalább belengetnek némi csöcsöt.


Hamar kiderül, hogy az Óra egy transformers, ami valami ügyködésbe kezd.

Matt? Nem, ez nem matt. Pontosabban pont annyira matt mint a megtett lépés előtt.


A film hátránya, hogy egy rehash (átkozott tárgy a Házból = démon), előnye hogy itt végre folyamatosan történik valami.




Végül az Óra megsemmisül, és az egész film nem történt meg.

---------------------------------

(1993), Amityville: A new generation/Amityville: az új generáció)

Reboot-szerűréget szaglintok, de hol érdekel, ha hivatalosan ez folytatás.

A film nem ígérkezik jónak: mindenféle történik, de a történetet nem érzem bennük. Mindenesetre van Főszereplő Művész, és Szomszéd Lány Barát Discont Shannon Doherty, akivel a végén tuti mégis összejönnek.


Főszereplő Művész odamegy egy csöveshez, az meg mert adott neki 1 dollárt, rátukmál egy antik tükröt. Hát bazdmeg. Mondjuk ki, ez a Hellraiser 3-at (1992) nyúlja. Nagyon bénán.

Hm, lehet Főszereplő Művész  mégse jön össze Szomszéd Lánnyal, mert van Barátnője:


Szomszéd Lányhoz belopózik annak Iszákos Barátja, a Tükör elintézi.


Aztán Főbérlő és Szomszéd Lány dugnak.


És akkor Szomszéd Lány kinyírja magát. Bikóz.

A Tükröt adó koldús (és igen, a Tükör a Házból van) is meghalt.

A film lényege amúgy az lenne, hogy egyre többet tudjunk meg Főszereplő Művészről, de ezirányban nemigen tesz lépéseket a film, igazából másfelé se nagyon. Aztán végre vége az előadásnak.


---------------------------------

(1996, Amityville: Dollhouse)

Van Apu és Nagy Fiú, Kis Lány az előző házasságából, és Anyu a Kisebb Fiúval előző házasságából. Apu és Kisebb Fiú útálják egymást mint a szart. És Aput játszó színész olyan gyorsan beszél, hogy azt hittem, átállítottam a lejátszási sebességet.

Rájöttem egy nagy nehézségre a sokfilmes filmszériáknál: a néző tudja, mire számíthat. Jelen esetben tudjuk, hogy a Ház , meg Démonok, meg Dolgok Történnek. 10 perc után már véresre vakartam magam mert 1) még mindig nem volt meg a Ház (darabja) 2) ott az a kurva nagy izé letakarva, egyértelműen az kell nekünk, ez a gyökér meg a gereblyéket csodálja hogy "ez meg mi a franc". B'zmeg, ez gyökér, mondom magamnak, és kb. váltanám a csatornát ha tv-ben menne.


Hogy miért van egy modellje a Háznak, ráadásul vmi sivatag közepén? Ki tudja, kit érdekel. Faterék felébrednek, mert izzasztó meleg van. Fater megtalálja a begyújtott kandallót. Aztán úgy dönt kit érdekel, és ott, a még melegebbben jól elalszik. Oscardíj.
A 20. percre amúgy több dolog történt, mint az eddigi filmekben együttvéve ha a végjátékokat nem számítjuk. Többek között beindult a kocsi, nekikoccan a bringának, amitől az alkatrészeire esett, ezért a másnapi szülinapi parti csúcspontja a babaház lesz, nem az egyszem bringa 15 gyerekre.

A család nem igazán működőképes, plusz beesik harleys pszí-ffi és pszí nője.

A család igazi gondja azonban ez a kis tetű, Anyu Pici Fia:


A kis rohadék rögtön el is fogadja mikor Zombi Apja megjelenik és elkezdi bújtogatni.

Btw, Anyu és Apu szexjelenetéből láttunk két hátat, de Nagyfiú és Barinő...:


PS: Anyu rá van izgulva Nagyfiúra.

A film papíron akár jól is hangozhatott, a vásznon már nem működik.
Az ötletek jók, de a sorozat kapcsolódásai szanaszét vannak (ez főleg a lámpás részhez kapcsolódik), és hát így már elég szar az egész, mert mi is az Átfogó Sztori, van-e egyáltalán.
Az egyetlen ami itt működik, az Zombi Apu. Meg jó lett volna sokkal több ilyenekből kizárólag a vége helyett:


A legvégén minden felrobban.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad