Amityville horror-filmek (6. rész)

 (2018, Amityville: Mt. Misery Rd.)
 
Valószínűleg ésszerűbb lenne az Amityville-kiadványokat nem franchise-nak, hanem brand-nek mondani. Végülis sok közös a logón kívül nincs bennük.

Leghalványabb fogalmam sincs hogy az "igaz történet alapján" miért németül szerepel a filmben. És ez nem feliratozás. Holott elvileg ez az izé amcsi gyártmány.



Valami, indiánok, 1653.


Ez remek, de hol lehet Amityville?


Ok, titledrop. De még mindig nem látom hogy jön a képbe Amityville.

Imdb-trivia: a rendező feleségének, aki amúgy társrendező is volt "tényleg" Down-szindrómája van. Hát ez nem ígér sok jót. Bár eddig igazából azon kívül hogy Amityville nem került szóba, nincs nagy panaszom.



Azaz: Misery Road 300 hektár vadon. 1953-ban a matnecock indiántörzs eladta a telepeseknek, mert részükről átkozottnak gondolták, ezért nem használták. A terület művelésre alkalmatlan volt. (A telepeseknek két város közötti közlekedésre kellett.)
A hely titokzatos és problémás maradt az évszázadok során. Mint azt az alábbi kép is illusztrája. Vagy valami.


Lényeg: már Amityville sem kell egy Amityville-filmhez, egyáltalán sehogy!


Ok, now fuck you. Nah, fuck her!


Elvileg ilyenekre számíthatunk a filmben:


WTF am I watching?

A túl hosszú, értelmetlen, üres snitteket már megszoktam mostanra. De ez a nyilvánvalóan gazdag pali miért élvez egy szemcsés képre, ami max. egy ufó-összeesküvés-hívőt kápráztatna el? És mit akar vele? És egyáltalán?
Kérdés: valakinek a házi fétisvideóját nézem, amit szex előtt visszanéznek hogy felizguljanak? Mert ez a házivdeo szintjét se éri el.

Na, a sok seggrázás között van egy ilyen részlet, a sok vérfarkasozás között, hogy volt ott egy őrültekháza, ami leégett. Ha jó napom van, és nagyon odalennék az egész Amityville-dologért, akkor az őrültekházás filmhez odakapcsolnám.

Oké, azt el kell ismerni, a csajnak jó sikolya van.
Viszont mit problémázik hogy talán megláthatnánk a mellét, mikor az előbb ott brunyált a kamera előtt, és bár túl sötét volt hogy rendesen lássuk a részleteket, de egyértelműen betolta a képbe full frontál a punciját!

Az itteni Ház, mert van egy ház, az meg olyan mint az Amityveill No Escape-ben.

Az izé csúcspontja mikor ??? leüti Pasit, és a telefon amivel a filmet felvették kikapcsol, majd egy légy(!) visszakapcsolja és beindítja a felvételt is.
Illetve amikor ??? megszerzi Csajtól a telefont, és azzal követi.

A végén pedig Csajból lesz a Fehér Ruhás Nő, mert miért ne.

A legvégén pedig vannak kivágott jelenetek!!!

-----------------------------

The Amityville Murders

Úgy tűnik, ez az eredeti, DeFeo-gyilkosságokat fogja újramesélni (l. Amityville 2).


Az ő filmjei régen voltak, de én még mindig felimerem a Láthatatlan Ember-sorozatból:


Íme 19 millió dollár, 0 erőfeszítés, Szír Film szinten értelmetlen erőszak, 0 szimpatikus karakter, millió anakronizmus.

Egyesek '99-esként a filmre, mert az USA-ban csak később mutatták be. És eddig nem esett le, de az ablakok, ha levágom róla a házszéleket, pont egy VHS-kazettára emlékeztetnek!


Amit a fiolm hozzátesz a lore-hoz, hogy itt a DeFeoktól (is) eltűnt egy nagy halom pénz. Ha vesszük, hogy a Lutzék nyilvánvalóan túlköltekeztek a házzal, majd vissza se nézve leléptek, aztán boldogan éltek, és hogy a pince mindig megjelenik, a titkos szobával, de értelme nincs a DeFeo-gyilkosságokkal kapcsolatban, feltételezhetjük, hogy a Lutzék a pincében megtalálták a pénzt, ami akárhonnan is származott. Mondjuk DeFeo Apu maffiaügyleteiből. DeFeo Fiú meg kiírtotta a családot, a pénz meg ottmaradt. Lutzék meg megtalálták és leléptek, és elterjesztették a legendát, amiből könyv és film lett fedősztorinak hogy mégis miért nem adták el a házat (vagy nem tudom mi történt a házzal, mert egyik film se mondja meg mi lett a tulajdonjoggal, berendezési tárgyakkal miután Lutzék leléptek), meg honnan lett pénzük még ha ésszel is költekeztek.

De tény, hogy ezt a filmet kényelmetlen nézni. A horror egy dolog, de a családverés egy nagyon másik.

-----------------------------

(2020, Amityville Island)

Ehhez a filmhez nagy reményeket fűzök a poszter láttán:


Igazi Asylumos poszter. De nem, nem az Asylum-stúdió készítette, ami elbizonytalanít.

Főszereplőnő beköltözik Amityville-be (NEM a Házba), és mindjárt mesélnek neki múmiákról, fejszés-gázálarcos nővérkékről... Héjj, ez öreg barátunk, a Vörös Halál Álarca az Amityville Exorcism-ből!


A színészi játék kritikán aluli, a cinematográfia amatőr, az effektek gagyik, a zene/hangeffektek ripacs

A cucc az Evil Bong szintjén mozog. "Annyira rossz hogy márjó", csak nagyon fárasztó egyúttal a kiegyenesedett színuszgörbe körül mozogva.

-----------------------------

(2020, Amityville Vibrator)

Ez egy szexfilm. A szexfilm olyan mint egy pornófilm, csak nem tolják az arcodba a nemi szerveket, és az aktusok egyszerű döngetés. De szemben a szoftpornóval, itt leveszik a ruhájukat.
Lényeg: itt tartanak az Amityville-filmek, hogy egy ~pornófilm nem lóg ki a sorból.
A sztori a "megszállott, Amityville-i Házból származó tárgyak" filmek sorát gyarapítja, szóval a Gonosz Tükör, Gonosz Lámpa, Gonosz Falióra, Gonosz Babaház, Gonosz Plüssmajom 1-2 után itt a Gonosz Vibrátor.

Csak DVD-n került forgalomba (és már úgy sem kapható), és nyilván egy nagy rakás szar, itt van egy review ami kb. elmondja a történéseket is, ennyi:


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad