Tenet (2020)

1) vmi terroristák lerohannak egy koncerttermet.
2) Nyilvánvalóan Hőseink bemennek az érkező kommandósokkal.
3) Hőseink, de főleg Fekete Fickó vmi Csomagért jöttek, meg aki a Csomagot szállítja.
4) szóval Fekete Fickó hajladó volt életét áldozni a CIA-ért, ezzel teljesítette az Aktuális Sötét Zsaruk, a Tenet tesztjét. Aztán vmi ostoba okból belopakodik új munkahelyére, bikóz rízönz, ahol közlik vele, hogy még egy atomháborúnál is rosszabb ellen küzd a cég. Én meg nem tudom mi rosszabb lehet a totális megsemmisülésnél, ami egy atomháborúval járna.
5) A lényeg hogy vannak ezek a Fordított Idejű Tárgyak bullshit, amiket a jövőben gyártanak, senki nem tudja miért, de mindenki világvégét fantáziál, bikóz rízönz, és hát szóval a Tenet gyűjti őket, mint az Elveszett Szobában a Társaság a Tárgyakat.
6) FF elmegy vmi indiai fegyverkereskedőhöz, akit onnan ismer hogy csak. Az megmondja, honnan szerezte a golyót az Illető aki megmentette a koncertteremben - bizonyos Satortól.
7) Fegyvernepper elküldi FF-t Kontakthoz, aki közli, hogy Sator Nem-Gorkij-17-ből jött, vmi robbanás, blablabla.
9) Kontakt elküldi FF Sator Feleségéhez. Nla van a sith tőr, ami pont ráillik Rey kezében a lezuhant Halálcsillagra... Vagy ilyesmi. Lényeg, elküldi FF-t és Robert Patinsont hogy lopjanak el/semmisítsenek meg egy festményt, cserébe megmondja hol van Sator.
10) Kép nem volt a raktárban, csak egy inverz-ember. Szóval FF visszamegy Indiai Fegyverkereskedőhöz, aki azt mondja, akkor szerezzen Nem-Unobtániumot.
11) S-Feleség bemutatja FF-t Unobtánium Kereskedőnek. Mármint a film megunta a megállókat, és rögtön Satorhoz viszik.
Btw, közben FF felteszi a logikus kérdést: miért nem nyírjuk ki egyszerűen Satort? Akkor megszűnik a terrorfenyegetettség. A film válasza: De akkor nincsen film!
12) Sator elküldi FF-t unobtaniumot lopni. Az Unobtánium vmi gép alkatrésze valójában, és itt már látszik, hogy a filmnek fogalma sincs hogy fordított entrópiát, vagy időutazást akar. Lények, a kütyüt amit Sator össze akar rakni Algoritmusnak hívják, ami tök zavaró, mert az algoritmusok nem gépek.
13) Az Algoritmus egy Világvégegép. 9 része van, yada-yada-yada, úgyis minden rész Satornál van, FF meg Patinson, PLUSZ SFeleség meg éppen mennek vissza az időben. És a Világvégegépet azért készítették a jövőben, hogy megtámadják, pontosabban eltöröljék a múltat, bikóz rízönz.
14) Sator motivációja a Világvégére hogy rákos, és ha nem lehet övé a világ akkor másé se legyen. Vagy valami ilyen klisébaromság.
15) Az Algoritmus egy inverz-atombombarobbanásban van (természetesen Nem-Gorky-17-ben), aminél B-filmes nagyobb hülyeséget nem is tudsz mondani.
16) Az "ami történt megtörtént" koncepciót a rendező az Időhurok (2014)-ből lopta. Az jó scifi volt. Ez nem az.
17) Lopja az Inceptiont, a Terminátort... A Tizenkét Majmot? Ja, és a jövő azért támadta meg a múltat, mert Globális Felmelegedés.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad