Amityville horror-filmek (5. rész)

 (2016, The Amityville Terror)

A jó hír az, hogy van magyar feliratos verzió.


Szóval a jó hír az, hogy van gore.
A beköltöző új lakók pedig: Apu, Apu Felesége, Apu lánytestvére, Apu Lánya.
Na, és mindössze 9 és fél perc után ott az első egyértelműen para jelenségünk!
10. percnél meg egy kompetens vágás! Üdvöz légy!
A forgatókönyv mondjuk elég random, de még így se útálom a filmet! Ez itt már komoly eredmény.
Bár eléggé úgy tűnik, hogy az egyetlen kapcsolatunk a franchise-al az lesz, hogy a város ugyanaz, és hogy kísértetjárta ház.
Mindazonáltal érrrdekes város, ahol mindenki szűk bőrcuccokban jár.
 

 A film üteme sem rossz. Mikor már kezdtem volna unatkozni, mindig bedobja a kötelezőt.

 
Hűt, az effektek gagyik. De őszintén szólva nem lógnak ki, így  nem igazán tudok panaszkodni miattuk.


Now we are talking!


--------------------------

(2016, Amityville: No escape)

Ezen a ponton már reklámokkal és más francságokkal erősen terhelt, eldugott, kevésbé megbízható oldalakkal kellett dolgoznom, így a filmek letöltése - amennyiben megoldható volt - minden szempontból egyszerűbb volt.


Szóval azzal indítunk hogy "ez tök valóságos, és csakis a marketingesek miatt kapott az egész címet, mert ez igazából tökre valódi felvételek". Aha ;)
És igen, ez found footage :(
Szóval Dumb és Dumber jól elvágták magukat a külvilágtól, mert a félelmet akarják tanulmányozni. Megy velük még két másik is Amityville-be, mert "annak a két marhának nem jó a mi városunk, ahol szintén totál legit szellemek vannak". És hoppá, found footage-ben még nem is láttam nudity!


Szóval 4 Jelen Ember leül nézni 1997-et VHS-en. És nicsak, némi Body Positivity Nudity, és kicsit sem fura hogy Anyu veszi miközben ezek dugnak:


Jaaa, hogy Body Positivity nem 1997-ben van, hanem ezek 2016-ban is kameráznak! Okkkéé. Btw, a rendőrségnek fura ízlése van hogy ezt az anyagot felhasználta, pláne mikor Dumb Lánytestvére is topless bemászik a pár mellé.


A kamerát Dumber kezeli.
Aztán felveszik Lizát, a Vöröset. Ő egyelőre nem mutogatja a csöcseit, így nem mutatok róla képet egyelőre. Reméljük a helyzet változik majd.
Jó oké, bevallom  nem vagyok benne biztos ki kicsoda, és különösebben nem is érdekel, de a Blair Witchnél már 4 csöccsel jobban áll az egész nálam.
A VHS-betétek azért tökéletesen random módon vannak bevágva, nem amikor nézik a kazettát, vagy a történet indokolná, csak hogy legyen.
 Oké, most miért nincs időkód 1997-en, és miért csinál ez a nő miért utánozza A Kör-t?


A fim picit több mint felénél hallunk az 1974-es történésekről.


A 45. percben megérkezünk a Házhoz 2016-ban.
A 2016-os idősáv igazából elég zavaros. Be sem mennek a Házba, csak a környékbeli erdőben táboroznak, és van egy puskás muki aki időnként feltűnik, és mintha azért fenyegette volna őket mert hogy magánterület, de később meg a lányát keresi...?

TIPP: ha irányítű alapján mész, de egyértelműen nem ott vagy ahol kéne, ÁLLJ MEG, várd meg amíg nappal lesz, és akkor nézz körül hogy hová csöppentél. NE menj tovább!

Amit még ne tegyél, hogy miutántalán-láttál egy elveszett lányt, és mentél több ÓRÁN ÁT, és kurvára eltévedtél, NE állj neki megkeresni az eltévedt lányt akit talán nem is láttál, mert semmi értelme.
És miután egyértelműen látod a Lányt, NE menj vissza a többiekhez azzal hogy "Semmi."


Nem tudom hogy a fentiek a vágó hibája, vagy mi történt, de tönkrebassza a filmet.

1 óra 8 perckor derül ki számomra hogy ezeknek 2 kamerájuk van.

Oké, ez vagy egy nagyon rendszerető szellem, vagy egy sorozatgyilkos:


Aztán 5 perccel a vége előtt Dumb fejbelövi magát. Bikóz.
Aztán egy huszonéves emo-csak, aki egy 10-éves kislányt játszik, megtapizza a kamerán kívül meghalt utolsó szereplőt, és azt mondja, "Te vagy a fogó". Aztán belenéz a kamerába.
WTF just happened?
A film első kétharmada tényleg ott van egy Blair Witch szintjén, és minden adott hogy úgy is maradjon, ehelyett összeomlik az egész, méghozzá iszonyú látványosan.

--------------------------
 
 (2017, Amityville Exorcism)

Vmi montázzsal indul, ami tök jól néz ki. Egészen addig, amíg "normál" felvételhez nem érünk:


És igen, ez youtube-on van.
Amúgy meg a montázsban ilyenek vannak:


Most komolyan, egy vikingbaltás, gázálarcos, nővérruhás valaki, tök jó cinematográfiával. Ilyenkor nem értem mi okozza a drasztikus különbséget.

Szóval ebben az univerzumban az eredeti Házat megtisztították, a pap meghalt, de Apu, aki építész, elcsórt pár deszkát a Házból, és ezért most az ő háza (is) kísértett.
Utolsó kívánságként a halálsoron megkéri a papot, hogy tisztítsa meg a Házat A Deszkákkal.

A casting szörnyű, a színészi képességek alacsonyak, az egész filmnek ilyen amatőr-film kisugárzása van.
A snittek túl hosszúak, és szerintem időnként rossz sorrendben is vannak. A rendező meg úgy lehetett "kell a spookey stuff", ha van értelme ha nincs (és így valahol elért egy "annyira rossz hogy már jó" eredményt, ami jobb mint a dögunalom).

No, a szereplők: Pap, Részeges Apu, Apuval Egykorú Lánya Apunak, Apuval Egykorú Lánya Apunak Szerepének Megfelelő Korú Pasija Mármint Az Lenne Ha Nem Gimist Játszana.
És persze itt van Paranormális Gyilkosunk:


Hogy miért mozog a fickó POV-ja boka, illetve derékmagasságban, hát passz.

Pap, bár Apu nyilvánvalóan egyházellenes, jön azzal, hogy megszállás, meg minden. Jobb terv: mondhatta volna hogy az építészt ugye kivégezték, ez volt az utolsó munkája, az utolsó kívánsága az volt hogy felszentelje a házat. Szóval szétlocsolna pár csepp vizet, meg elkántálná a mondókáját, egy óra és már itt sincs. Lehet könnyebben menne.


EZ egy (viszonylag) eltalált pillanat:


A démont sikerül kiűzni (és az egy jó pillanat), de még van tennivaló:


--------------------------

 (2017, Amityville: The Awakening / Amityville: Az ébredés)

Hát lehet hogy a képminőség szar, de a videa-n volt. A másik helyen túl sok a reklám.


Hm, '65-ben költözött a '74-ben kinyírt család a Házba? Jó sokáig bírták.
 
 

 Azaz 2014-ben.
 
 Anno ezt nagyon meg akartam nézni, Bella Thorne miatt. Aztán csak csúszott az egész, közben kiderült hogy megcsináltatta a mellét, nekem meg elment a kedvem.

Ez vmi nagyon szar meta-film, amiben az eredeti film, meg a remake (és úgy általában az A-filmek) is léteznek.
A fő konfliktusforrás pedig Bella fiú ikertestvére, aki amúgy agyhalott, de Anyu ragaszkodik a létfenntartó gépekhez (hamarosan puskával vadászik a családjára ennek érdekében). Azaz lófasz az egész.
 
 Az utolsó 10 percre a srác, aki 10 éve kómában volt, és az összes izma elsorvadt, és különben is agyhalott, felfúvódik mint egy rajzfilmfigura, és nekilát puskával levadászni a családot.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad