Az Attack on Titan-nak semmi értelme

 Kezdjük a Titánokkal, meg az emberek városaival. Egyesekkel ellentétben engem nem érdekel hogyan építhették fel a városokat miközben zabálták őket az óriások. Igazából NEM a titánok, az az óriás óriásoknak tartom fenn. Merthogy a sorozat azzal indul, hogy a szokásos 3-5 méteres óriások helyett egy 50-60 méter magas óriás jön a városhoz, amilyet még soha senki nem látott.
Ez mind szép és jó, de adódik a kérdés: adott pont előtt hogyhogy nem találkoztak  az emberek és az óriások? Az ugye kizárt, hogy az emberek átkeltek volna mondjuk egy óceánon. Szóba jöhető lehetőség, hogy az óriások keltek át egy óceánon - de ezek technológia nélküli buta lényeknek tűnnek, átgyalogolni meg nyilván nem. Másik lehetőség egy ilyen visszafejlődött űrutazó emberi telepesek...

Aztán az első rész ugye attól első rész, hogy az óriások áttörik a külső falat (Mária Fal). És kapjuk sorban a térképeket hogy néz ki a/egy város:


Oké, legyen, akkor Shennanigan az ott:


Miért mondják, hogy 3 fal van, ha igazából 4?

És ezek a hülye kis képek, telifirkkálva - lehetetlenné tesik pause-olás nélkül nézni a sorozatot!

Aztán itt van az ágyúk problémája.


1,000 év után miért vannak ágyúik? Úgy értem, ha nem tudnak egy rendes falat csinálni, mert lusta tetvek, akik nem érdemesek az életre, hogyan van egyáltalán ágyújuk? Nyilván nem a bezárkózás után fejlesztették ki. Viszont ha a technológia létezik, akkor miért rekedt meg ezen az ócska szinten? Miért nem látunk modern lőfegyvereket, mondjuk egy M2 Browningot, amivel két pillanat alatt szétkapsz egy titánt?

 
Aztán itt van az, hogy amúgy mit esznek az óriások? Ezek nomádnak tűnnek. Se technológia, se állattenyésztés. Miért lebzselnek egy év múlva még mindig a város területén, és hogy nem haltak éhen?


A 3. rész baromsága, hogy úgy tűnik, aki katona, annak joga hogy igényelje, hogy a legbelső városban lakhasson, és ez ráadásul a toborzószöveg része. Csakhogy az 1. részben azt mondták, ez titkosított információ.

 
A főszereplő nagy lelkesedését se értem. Ha az emberiségnek lenne BÁRMILYEN használható felszerelése vagy technikája az óriások ellen - azt bevetették volna a Fal áttörésekor. És a területet egy évvel később nem sikerült visszafoglalni 250,000 emberrel!


Ráadásul ha őszinte akarok lenni, ez egy Észa-Korea-propagandának néz ki. Az meg kell a fenének.

Ja: az összefoglalók szerint a vége időutazásba fullad.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad