Mark Polonia -- Halloweenight (2009), Holla if I kill you (2003)

 A Halloweenight tulajdonképpen ígéretes, majdnem eléri az 510-et az imdb-n (4.7). Sőt, szerepel a Rottentomatoes listáján, bár egyetlen kritika nélkül. A metacrtiticen pl. egyetlen Polonia-film sem szerepel.


Nos, akkor erről ennyit, mert egy kukoricamező és egy tök mutatása után a kópia úgy tűnik simán meghalt 2 perc után.
Annyit mondhatok, hogy szép élénk színek voltak benne. A céglogó viszont végig olyan homályos volt, ami kérdéseket vet föl.

---------------------

Holla if I kill you - a cím értelmetlen. Holle = hello. "if I kill you" - ha megöllek. Ennek mi értelme. Plusz rasszistának is tűnik a kevert szóhasználat miatt. Nem feledve hogy ezek ilyen exploitation-közeli cuccok.


Na gyerekek, most aztán be vagyunk fenyítve!

És, uh, éreztem én hogy ez vmi blacksploitation lesz a cím ritmusából, hiába spanyol a "holla". Hm, gúgül azt mondja angol? Na mindegy.



Vmi standuposokról fog ez szólni.


Tetszik az ötlet, hogy a film eleji stáblistát így integrálták a filmbe.Kár, hogy összesen 2 nevesített szereplőre futotta, a többiek csak "X klub előtt" feliratot kaptak.

6:00 - titledrop!

És akkor Feka Csávó kap egy Titokzatos Telefonhívást, mert miért ne.


Vkinek vhol meg gondja van a bárjában(?) maradt rendetlenség miatt. Holla kikönyörgött fellépése után? Azt hinnéd, egy standup comedys filmből nem vágják ki a stand up comedyt.


Nagyobb kupi van nálam otthon.


Ez kurva szar. A test nyilván papírmassé, még egy kiló darálthúsra se tellett. A fej meg! Mivel készült az effekt, paintbrushban?
Attól tartok ezt a filmet úgy rakták össze, hogy megtervezték a halálokat, aztán írtak vmi minimális összekötőrészt.


3 percnyi stáblista. Brrr.

Vissza a Józsi szobájába.


Nem ehetett volna az asztalnál ezúttal, például?

Fickónak van egy barinője, akivel nem kar lefeküdni, győzködi hogy szerezzen egy normál munkát hogy a számláit fizetni tudja, de ő inkább öngyilkossággal fenyegetőzik.


Effekt bazmeg:


Külön tetszik hogy mikor bemozdul a kamera, a "molino" is arrébbmászik.
Ha legalább történne valami!

Na, úgy tűnik, mégis kapunk fellépést, de minek EZ az establishing shot?


Nálam megölte a hangulatot, pedig egy vágással később van ilyen is:


Ott egy tök jó felszopóember, aztán bejön ez a fasz é lerombolja a hangulatot:
 

Én meg elkezdtem gondolkodni - melyikük Holla?
Aztán kiderül, hogy a harmadik faszi Holla, de akkor minek volt 2 felszopó? Mert "felvettük, tehát használjuk"?
Holla meg egy viccet se mond. Oké, túlzok: Miért olyan kövér az anyád? Mert kövér! Ugh.

Szerintem egyébként ahogy az elején akikről azt hittem stáblista, ezek a fellépők szerintem tényleg standuposok. A szövegük a sajátjuk. Holla szövege meg a Polonia-tesóktól jött, ők meg még egy viccet nem hallottak életükben.

Lesz még rosszabb: mutatják ahogy Holla üldögél elkeseredetten, vmi papírral a kezében (számlák, gondoltam), tehát biztos otthon van. De nem, mert kapunk egy harmadik fellépőt (a második a tulaj lehetett), aztán autogramosztás van, ahol kiosztják Hollát (megint).
Ennek semmi értelme, időhúzós, rossz ütemezés, és még unalmas is.

A főfellépőt meg jól ki fogják nyírini, de vmiért rendezőkém szükségét érezte, hogy azt a jelenetet megszakítsa azzal, hogy Holla managere felhívja a szeretőjét, hogy mehetnek dugni, mert asszonypajtás csak a hétvégén gyün.

Az aláfestőzenével viszont nem áll rosszul a film. Tulajdonképpen a világítással sem. a kameraszögekkel is kísérleteznek. Tehát ami könyvből tanulható, az annyira nem ócska. A gond, hogy nem az adja el a filmet, 100milliós költségvetés alatt nem.

 
És akkor a Manager MEGINT felhívja a szeretőjét! "Felvettük, adásba megy!" Nem tudom hogy a műsoridő kellett, vagy ennyire hülyék?

Aztán jön egy nő - azt hittem Manager Szeretője. De ránéz az órájára és azt mondja "fel kéne hívnom a nővérem", plusz mikor sikít mikor megtalálja a hullát, Manager nem ismeri fel. De akkor miért van a filmben?

Forgatókönyvhiba: a bár tulaja hirtelen Manager?!

Nem tudom miért, ez már úgy a második túlvilágosított kép:


És miért nem Nyomozó, miért Barinő gyanúsítja meg Hollát a gyilkossággal?

Tipp: ha van egy 3 fős sorod, nem mondod hogy "még három". Azt modod "még kettő", és a harmadik marad várakozni, hogy sorbanállást és teltházat szimulálj!

A kellékes jól összekevert mindent. Mikor került Barinő mobilja Hollához?


Még további tucat-standup, aminek a felét nem értem a fekete-amerikai akcentustól. És ugyanúgy térkitöltő szerepük van mint a Dumapárbaj (2014)-ben. Oké, itt annyira nem fájdalmas a létük, de azért fájdalmas.

Ezt a csajt meg az elejéről úgy nyírják ki, hogy fel se lépett!!! Ennek mi értelme van?


Tudjátok, elindult nálam a film egy 3/10-ről, de leküzdtöte magát majdnem 1/10-re mostanra!


Picsába, Barinő viccesebb mint Holla: "Go secure something security".

Az első hulláról csinálnak egy riportot - de miért nem a bár fellépőivel és dolgozóival? Kik azok az emberek? Rivális bár (ahogy egy pillanatra felvetik) eddig nem szerepelt a filmben. Aztán további műsoridőért ismét(?) bevágják az elejéről a random interjúkat az utcáról.

Gyilkos leüti Hollát, aztán megfojtja Bárpultoast. Hogy vele mi baja volt...
A kidobóba beleállítja a baltát - vótmá, és megint nem értem vele mi volt a gond.
A két megmaradt standupost puskával lövi le. Abban mi a poén...

Valaki kimegy wc-re - adódna hogy az éppen magához tért Holla, de nem, a Manager az, aki azért indult el, hogy megnézze ki lövöldöz. Szánalmas.

Manager kiszúrja Gyilkost, reakció?


Biztonságiőrt se tudni minek tart, mert nem megy neki szólni. Sőt, mikor elhatározza hogy akkor hazamegy inkább megáll bámészkodni. Meg is érdemli amit ezért kap.

Aki meg nem találta ki a Nagy Csavart, az még nem látott filmet.


Egyébként le vagyok nyűgözve, hogy bármiféle kütyü nélkül tudta tolni a Darth Vader hangot.


Amúgy mi volt az indítéka Barinőnek? Az elején még talán hogy Holla nem tudott a többiektől érvényesülni, és Hollát azért nyírta ki mert szarul bánt vele, vagy ilyesmi. De mi van a többiekkel? A film szerint azért, mert szerintük Barinő nem vicces, csakhogy az egész filmben nem szerepelt Barinő! Lehet hogy a film annyira szar volt, hogy utólag írták bele? Mikor rájöttek, hogy Hollának nem hinnénk el a zárójelenetet?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad