K-9, a sorozat

A sorozat állandó 5 szereplővel futott, 1 évadot ért meg, de azt legalább teljeset.

Az eleje kisség kurtán-furcsán indult, mint a Vámpírakadémia, de hamar konzisztens lett, olyannyira hogy szvsz kibírt volna 2 évadot is, bár nem biztos hogy az jobb lett volna, mert akkor tuti többet csinálnak az elején a hatósággal való fogócskából, amit idegesítőnek találtam.

Mert ja, itt az adott kor (ismeretlen) Vezető Cége/Kormánya a főgonosz, az mesterkedik a tökéletesen engedelmes népesség kialakításán, illetve küzd le idegen látogatókat a'la Man in Black, csak ők válogatás nélkül mindnekit bezsuppolnak élveboncolásra. K-9 is ebbe a kategóriába tartozna, ha nem tenne szert pár jelentősebb kapcsolatra.

Mondjuk a műsort a Disney Chanel rendelte be/sugározta, tehát Emil és a Detektívek módjára tizenévesek nyargalásznak a ScoobyDoos rejtéjek nyomában, és K9 afféle deus-ex machina módjára oldja majd meg a végén a szituációkat, de elég kreativitás szorult a készítőkbe hogy ezt változatos módokon tegye, így nem unatkozunk.

Szerepe szerint a gép-blöki olyan mint a Nehéz Napok a Föld Nevű Bojgón sorozatból a mindenhova repkedő szem. Ami nekem tetszett ott is és itt is.


Sajánlatos módon ezen angol eredetű, ausztrál gyártású sorozat csakis az usa-ban megtekinthető egészében, mindenhonnan szisztematikusan eltávolították ugyanis kitartó népek az utolsó torrentből is a 7. részt.

Mindentől függetlenül a sorozat legerősebb része a lények.


 Másra amúgy nem nagyon futotta látványilag, bár korreten és stabilan megvannak a futurisztikus hátterek, ruhák, járművek... De valahogy minden sematikus, poros, egyszerű. Ezért ajánlom megnézni a klasszik sorozat közben a K-9 M1-M2 után hogy legyen valami kapaszkodó, és ké olyan évad között, amikor már kezded nagyon unnia banánt, mert ez kicsit modernebb még így is.

Utalások a többi sorozatra: a K-9 maga, más nem.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad