A magyar filmgyártás filmjei 112 - Lúdas Matyi (1949) / Mágnás Miska (1949) / Kis Katalin házassága (1950)

Ez a LM nem a híres rajzfilm, hanem egy élőszereplős. Ne tessék megijdeni ha (még mindig) feljön a "filmek feltöltés alatt" popup, ki kell ixelni oszt jónapot.

Hihetetlen módon ez lenni színes film!


Íme Matyi!

Itt nem csak állatokkal közösül, de van neki barátnője is. De így se sikerült mástgyártani mint egy munkásosztályt támogató propagandafilmet. Ami bőven durvább mint a rajzfilm: Mátyásék házát un-block felgyújtja Döbrögi. Ami pedig működika rajzfilmben élőszereplővel már nagyon nem, pl. a fához kötözős megveretés.

1/10

--------------------

A film olyan régen került feltöltésre, hogy aktiválni kér egy plugint. Ami annyira régi (üss "for now"-t = "csak most") hogy már nem kell aggódni miatta, lehet aktiválni.

Nem értemm iféle fétis hajtotta azagyar arisztokráciát hogy unos-untalan álruhát öltsön. Az alaptörténetről meg egyből Mormogiék jutottak eszembe.

 Végigkornyikálják a filmet vmi vurstliban. Ha ilyentől akarnék meghalni, ikább nézema Körhintát, pedig az is katasztrófa.

Részemről 1/10, nézze meg aki akarja. Engem idegesít, de én éneklésellenes vagyok.

--------------------

Ez egy - műfajának megfelelően iszonyatgyenge - népnevelő / házasságfelkészítő ~oktatófilm a korabeli fiatalságnak. Mert persze, Szorgos Népünk Győzni Fog, de azért gyereket is kell néha csinálni.


1/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad