A magyar filmgyártás filmjei 137 - Kár a benzinért (1964) / A kőszívű ember fiai (1964) / Özvegy menyasszonyok (1964)

Ne zavarjon meg senkit hogy nem stáblistával nyitunk, ott a teljes film.
Minden "Trabant, Moszkvics, Fiat600"-olásával együtt (sőt: annak ellenére) ez egy zseniális anti-film. A L'art pour L'art és Szőke András jutottak eszembe, kicsit talán még a Kóla Pska Sültkrumpli is. Tökéletesen abszur és szatirikus humor az egész kis szegmensekből építve arról miért "ne" vegyünk kocsit - csak hogy a végén mindenki kocsiba szálljon.

8/10.

-------------------

Az élet persze nem fenékig tejfel, jöjjön hát egy kötelezőirodalom-megfilmesítés.
Itt a történetszövést nyilván nem kell minősíteni (hiszen betéve tudjuk), max. az esetleges eltéréseket lehet említeni, de ki emlékszik bármire egy Jókai-regényből? Maradnak a kosztümök és a színészi játék értékelése, illetve hogy mennyire unjuk halálra magunkat rajta.
Kötelező-filmesítés várható bevételi forrása egyedül a diákság akik másfél-két óra alatt tudnák le inkább azamúgy heteket-hónapokat elrabló olvasást. Most komolyan, vagy 10 Jókai-regény, egyenként 4-500 oldal szerepelt a nyavajás kötelező/ajánlott listán. 1-200 oldal KÖNNYŰ olvasmány tart mondjuk egy hónapig iskolaidőben/dolgozva HA amúgy átlagos olvasó az olvasó, vagy kötelező elolvasni (mely esetbenhatáridő van). 1 hét úgy is ha szeret olvasni és könnyű olvasni.

Al inken egy dvd-rip van, de a kretén gyártó elbaszta a képarányokat.
A díszletek és a színészet elég okés, tehát ellátja a funkcióját. A díszletezés még többet is érdemelne, de a képarány, a régies nyelvezet modorossága, meg hát mert kötelező, csak 2/10-et adok neki.

------------------

Feketefehér. Viszont a történet ellenére nem falun játszódik, ÉS itt van (rögtön azelején)azAgyarFilmtörténet Első Autósüldözése! Robbanás! Testek! - Na jó, csak"kiesik" egy kerék ami miatt "lesodródik" az útról, és elvágja a tenyerét,


de,akkor is tökre izgalmas :P

Mínuszpont vagy 5 percért ahol olaszul beszélnek feliratozás nélkül. Akkor is ha ki tudom találni miről van szó.

Egy egyszerű kis vígjáték amúgy az egész, ami az utolsó rókabőrt is lehúzza arról, hogy egy házasságszédelgőnek mennyi menyasszonya volt. Mondjuk nincs rosszul megírva, 3/10.
A rendőrnyomozó, az viszont kiemelendő, ő egy jó színész :D

PS: midnenki megtanulhatná már hogy a divatazdivat, amimeg jól áll az jól áll:


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad