A magyar filmgyártás filmjei 120 - Dollárpapa (1956) / Hannibál tanár úr (1956) / Móricz Zsigmond 1879–1942 (1956)

Feketefehér. Meglepő lesz mennyire későn hagy fel az agyarfilmgyártás a feketefehérrel. '70-re a világ gyakorlatilag felhagy a monokrómmal, az agyarok azonban jó '90-ig folytatják.

Btw, belegondoltatok hogy mindent kézzel kellett kiszámolni számlógép előtt? Bár volt abakusz. Viszont a nyilávntartás. Már maguk a papírok is eszetlen helyet foglaltak el nyilván. És ott valami megtalálni... Éljen a számítógép!

Sisteregni némileg sistereg DE ez azizé VICCES! Magyar Vígjátékami vicces, humoros? Hová kerültem? 5/10!

--------------------

A film szerint aki nem vesz részt a politikában az nyúlbéla, és előbb utóbb korpa közé keverdik és megeszik a disznók (a főszereplő a végén meghal).

Messze nem olyan elegáns mint Kafkától A Per. Főleg hogy Herr Taná Rúr (pun intended) alapból ellenszenvessé teszi magát hgy "szopjál nagyot gyerek" felkiáltással nyomna rá 3-ast a 4-es dolgozatra,de mire befejezi már csak 2-es marad abból is.

Ja: FIGYELMEZTETÉS: A FILMBEN MA MÁR VÁLLALHATATLAN IDEOLÓGIÁK VANNAK, KIZÁRÓLAG FILMTÖRTÉNETI EMLÉKKÉNT VETÍTHETŐ!
Kitaláltátok: fasiszta Tiszta Faj eszme és kereszténykedés zajlik a filmben. Egyik sem vállalható felvilágosult korunkban.


1/10, és örüljön hogy egyáltalán lepontozom.

------------------

Harmadik témánk nyilvánvalóan életrajzi cucc. Igazából a linken NEM A HIVATKOZOTT FILM VAN, hanem a Filmarchívum által összerakott doksi, de annyira jó ez a 8 perc, pont annyi és olyan amitől egy picit szeretni lehet Móriczot, és a szerkesztése az anyagnak tényleg kiváló, fimesek tanulhatnak belőle.
Amúgy onnan tudni, hogy van benne 1961-ből származó részlet (és haja, még későbbiek), ami ugye később volt mint 1956, amikor az készült volna amit mi kerestünk. Annak viszont nyoma sincs.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Swamp Attack Wiki (episode 1-8)

Fegyverek házilag - krumplipuska

Valóságshowk - Amcsi Benzinfalók (Fast N' Loud)