A Trónok Harca legnagyobb problémája - ki üljön a Trónra? ISIS contra ISIS!

A kérdést közelítsük meg úgy hogy feltételezzük a cél hogy jó legyen a Hét Királyság Királyságának, de a nézőnek is. Végülis ez csak egy tévéműsor.

Ehhez pedig bizony sorba kell vennei az összes nyavajás szereplőt. Legalábbis azokat akik betölthetik a posztot.

Kezdjük a legnyilvánvalóbbal: Daenerys Targaryennel. Őkelme 6 évad óta semmilyen kapcsolatban nem áll Westeros népeivel. A nép nem ismeri őt, a nemesi házak nem ismerik őt, ő sem ismeri Westerost. Mirt támogatná bárki?
Esetleg azokért akik vele vannak? Egy árulónak ismert rabszolgakereskedő, egy száműzött ex-lovag, egy eunuch és egy torz törpe miatt? Az őrült sárkány, a majomdémon és a pók - micsoda történet!


Vagy tekinthetne-e rá bárki a rabszolgák felszabadítójaként? Hiszen nincsenek rabszolgák Westeroson - kivéve persze az államvallássá lett Verebek rabszolgáik, de az a vallás rabszolgasága, ami azelmét veri láncokra, így a rabszolga imádja láncait - azaz nem tudják leverni őket.

Ez pedig azt a sajnálatos tényt is jelenti, hogy a Főveréb győzött. Még ha ő maga meg is halna, tíz másik áll a helyére, és semmi nem változik. Plusz nem is kötődik egyik házhoz sem - így maga a sorozatcíme kérdőjeleződött meg személyében,

Azért vegyük számba a maradékot:
- Aria, az orgyilkos? Nem.
- Ellaria Sand? Akinek egyetlen motivációja hogy minden Lannistert a földbe döngöljön, aztán leszarja? Nem.
- Sansa Stark, aki azért akarja a címet mert az olyan jól hangzik, de semmit nem kezdene vele? Nem.
- Brandon Stark, a nyomorék, aki nyakig elmerült a vérmágiában? Nem.
- Petyr "Kisujj" Baelish, aki a hatalmat azért akarja hogy felperzselhessen mindent miután káoszba taszítja? Nem.
- Tyrion Lannister? Képes lenne kiragadni a hatalmat a sárkányok karmaiból? Nem.
- A Greyjoyok? Akik nem hajlandók vetni, nem hajlandók aratni? Nem.
- A Vadak? Ők már nem mennek sehova. Az anarchiájuk különben sem működne. Nem.
- Ramsay Bolton? Azzal azerővel Joffrey is élhetne. Nem.
- Tommen maradjon? Az a Tommen aki államvallássá tette a judaizmust, a zsidók hitét? A sorozat akkor keresztényellenes, nyíltan azt mondja Jézus/Havas John hamis megváltó? Szerintem ezt a népesség jelentős része bántónak találná. Nem.
- Rickon? Rickon egyszerűen túl fiatal, még az időugrással együtt is. Valakinek a nevében kéne uralkodnia először, és... Nem.
- Gendry netán? Van még olyan aki egy újabb királyjelölt mögé állna?
- A Tyrellek? Mit akarnak a Tyrellek?
- Havas John? Éppenséggel nem lehetetlen, de az ugyanakkor azt is jelentené hogy a nézőnek el kell ismernie hogy Jézus a Megváltó, ami olyan mintha útálnia kéne a feketéket, melegeket, zsidókat...
De ugyanakkor Havas John ott ismét probléma hogy Daenerys nem tud miatta visszajönni, mert nem tudjuk miatta azt mondani egész Westeros romlott!

A sorozat sarokba szorította önmagát. Az eredeti koncepció helyett a starkokathelyezte középpontba, ellenben nem adott nekik erőforrásokat az uralkodáshoz.
Ugyanakkor jelentős időt tartott fenn Daenerysnek ami miatt így vagy jelentős időt pazaroltak el a semmire, vagy kiábrándítóan lapos húzással ellopja a győzelmet akárki is keverdik elő a westerosi cécóból.

Persze megoldás lehetne összeházasítani Havas Johnnal, de már Dariot dugja pár évada, és továbbra is megmarad a vallási propaganda üzenete, hogy a zsidók és keresztények összefognak, és mindenki mást kiírtanak.
Mert hótziher hogy a nyakukon marad az államvallás, Jézus Havas ide-vagy oda. Aminek persze a többi vallás nem fog örülni (az ateistákat nyilvánvalóan azelső öt percben kiírtják), és vallásháborúba sodródik az ország közvetlenül a The End felirat után - tehát egyszerre sértik meg a nézőket Fehér Hatalmat, Árja Testvériséget kiáltva, és érnek el rosszabb véget mint bármely más lehetséges forgatókönyv.

-----------

 Tehát, TE kinek szurkolsz az Öt ISIS Háborújában?

1) A C'thulhuiánus Mélységlakóknak, akik vízbefolytanak hogy örökké élhess? Bár sajnos ők szövetségben vannak

 
2) azokkal akik "szabadságot, békét és demokráciát" visznek a népeknek - és sárkánytűzzel égetik porrá a hitetleneket.

  
3) Esetleg egy másik ISIS-hez húz a szíved? Akik addig kínoznak míg be nem hódolsz, aztán életed végéig zsarolnak - ha pedig nem hódolsz be halálra éheztetnek? A hitetleneket itt talán csak felnégyelik.

 
4) Netán sátánista lennél? A Sátán talán zombifikálja az agyad, de ha nem vágysz semmire, akkor nem is fáj semmi hiánya, nemigaz?


5) Vagy van még egy lehetőség. Fogadd szívedbe Havas Jézust, a Megváltódat, Ki Meghalt Az Emberiség Bűneiért, De Harmadnapra Feltámadott. És minden hitetlen hamuvá éget.

 
Jól gondold meg. Végülis ha nem tetszik - hát csak életed végig tart.








Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad