Bűbájos Boszorkák 9-11. évad

Pfff. Nem tudom mire számítottam. De ez elég gány.

A (képregény)sorozat hajlamos random dolgokat bedobni teljesen indokolatlanul, csak azért, mert "varázslat". Például rögtön az első számban vmi diák pampog hogy miért nincs gyakorlati óra, mire Péjdzs mondja hogy rajta, mire vmi láthatatlanná tévő varázzsal próbálkozik, amitől démonná változik. Meeeert? Csak.


Egyébként meg a széria hajlamos arra, hogy ezeket a pillanatokat egy képkockával később kidobja. A fenti esetnek példáulsemmi következménye, hatása, nincs belőle szörnykergetés, visszaváltoztatás, tanulság. Csak van.

Azt meg kell hagyni, legalább onnan folytatták ahol a tévé-részek abbamaradtak, azaz már mindegyik boszorka leellett. Sajna ennyiben ki is merülnek a pozitívumok, a rajzstílus is elég hamar leépült. A 15-16. számra a kidolgozottság gyakorlatilag teljesen eltűnt, ennyi maradt belőle, gyenge ceruzarajzok:


Viszont legalább ez stabilan maradt, mint látszik pl. ezen a 10. évad 10.szám oldalon is:


Ja, igen: természetesen továbbra is 90%-a a történeteknek főzőcske a konyhában, meg más gagyi szappanopera-fecsej.
Annyira, hogy "Prue"/Shannon Doherty is belátta hogy van itt pénz, ráadásul most semmit nem kell hozzá csinálnia, pont mint egy "ellenzéki" parlamenti képviselőnek, szóval már nem tiltotta meg hogy használják az arcát, sőt, a 9. évadban fel is támad, no nem szó szerint, annyira azért nem vagyunk jóban, csak a lelke költözött vmi új testbe, nyeh-nyeh-nyeh. Olcsó fogás. Lesz még rosszabb: Balthazar/Darth Mault is visszahozzák. Meg a Forrást. Már megint. A füzet még viccet is csinál belőle annyira komolyanvehetetlen: egy háttérben álló démon kérdezi "Őt nem pusztították el? Mire egy másik "már nem is számolom hányszor."
Picsába, ilyen gonoszok mellett


akik úgy néznek ki mint a kövér-kopasz-táncoló Tom Cruise


nehéz nem vinnyogni kínunkban. De talán pont ezért ajánlható

A 10. évadban Prue a főgonosz. Mármint a Nexus. Same old boring shit. Bár a végső összecsapás legalább kidolgozott. Mármint az utolsó előtti számban, aztán meh lesz. És a befejezés pont az amit a tévében Cole kapott... Jujj!

És igazából az a sorozatvége, mert a "11. évad" az nem véletlenül nem "11. évad"-ként van nevezve, hanem "Charmed (2017)"-ként futott. Ugyanis a 4. évad idején játszódik.
A címlap igazából azzal, hogy erre fotorealisztikussá lett romlott, bár a szerkesztést még mindig ugyanaz végezhette.
A történések a tévé-szinten buták, viszont meglepő módon kidolgozottak, elég profi. Ez az, amit akár egy nem-rajongónak is ajánlanék. A10. évad meg annak aki vágyott még új részekre. A 9. évad... Hát, csak ha tényleg hiányod van.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)