Godzilla ...: Giant Monsters All-out Attack

Oké, szóval itt megint az1954-es incidenssel kezdünk. Ez önmagában nem probléma, lehet csakazért emelik ki, mert az volt az ELSŐ incidens. Mint látjuk azóta a rákövetkező incidens az USA-ban Zilla támadása volt, és azóta is akadtak incidensek:


És igen, az amerikai "godzilla" része a hivatalos kánonnak:


Az órának vége, mert Godzilla felfalt egy amcsi tengeralattjárót.


Közben, valahol máshol, egy yetivadász tévéműsor készül. Ami még a Blair Witch projectet is hivatkozza :O
És érkezik egy motorosbanda is, akik megrontgálnak vmi útmenti szentélyt - rögtön el is kapja őketa földrengés, és mind egy szálig betemeti őket a lavina. Így szórakozz az istenekkel! Vagy csak Godzilla járt arra véletlenül és nincs összefüggés. De szépen megvan oldva a kulturális adalék.


Aztán vmi huligánk kifosztanak vmi vegyesboltot, és nekilátnak követ kötni és vízbe dobni vmi kutyát - úgy kell nekik.
Lábjegyzet: a kutya NEM menekül meg.
Lábjegyzet 2: akármi is ez, NEM Godzilla.


Na jó, a kutya mégis megmenekült, mert kiteleportált a lezárt ládából. Vagy olyan Nicola Tesla-féle klónozógépe van mint Angiernek (Hugh Jackman. De mégsem tudom felróni ezt a filmnek, mert godzilla-alkotáshoz képest kifejezetten színészi teljesítményeket látunk. Ejha!


----------

Ez csak nekem ugrik be...?


---------------

Oh, crap. Ennyit a kontinuitásról.


A problémát az okozza, hogy EZ ITT maga a Kormányzat, korábban (Hesei-korszak) mindig civilek, szervezetek pampogtak tudatlanságukban. Kár.
Egyébként önellentmondás nincs a fim elejével, mert gyorsan megjegyzik, hogy "Nem választhatott volna másik országot?", azaz Incidensek voltak, csak nem Japánban.
De van még egy probléma, csak hogy bonyolultabb legyen: az eredeti,1954-es, vagy amerikai változatban (King of the Monsters alcímmel futott) látjuk, hogy AZ a godzilla meghalt, elpusztult, vége. Tehát ez a godzilla nem lehet AZ a godzilla. Ez tehát a második godzilla a második filmből (Godzilla Raids Again, 1955). De annak van egy kontinuitása. Hogyan illesszük be tehát ezt a filmet?
Valamit meg KELL változtatnunk. Négy lehetőségünk van:
- ennek a filmnek semmi köze semmihez az amerikai Zillán kívül.
- töröljük a legelső film végét, ahol Godzilla NEM hal meg.
- törlünk a második film után mindent.
- a Godzilla vs King Ghidorahban mindent törlünk miután a jövőbeliek időutaztak. Egyúttal töröljük a jövőbeliek azon szándékát, hogy Ghidoraht uralmuk alá vonják.

Hm, ezután vmi zavaros előadás következik hogy a Háromfejű Szörny, Ghidorah 10,000 évenként előjön és rendetrak, de legutóbbi felbukkanása óta még csak 2,000 év telt el...
Ezzel ki is lőttük a 4. lehetőséget.

Aaah, szóval a hadsereg egyszer már kinyírta Godzillát! Ez azt jelenti, hogy a MÁSODIK godzilla csámborog itt. Vagy ez csak propaganda, és ez mégiscsak az ELSŐ. Várj, mivel ragaszkodnak hozzá, hogy egyetlen japán feltűnése volt, csakis az első lehet, VAGY a HARMADIK. De mivel ez utóbbit kilőttük, marad hogy vagy az első módosítva, vagy egyik sem kánon.


Az öregember aki túlélte a motorosbandát (kamionsöfőr) kijelenti hogy Godzilla = a Csendes Óciáni Hadszíntér (japán) áldozatainak lelkeinek megtestesülése, és már millió évek óta létezik. Hülyeség, de legalább direktbe meg van mondva a szimbolika, és a mindennapi vallásos zagyválásnál nem nagyobb hablaty.

Méltattam a színészeket? Sajna most le kell húznom a forgatókönyvet. Olyan szinten etnikális new age baromsággá csapott át a film, hogy szenvedhetetlen.

------------

No, mivel a kontinuitást és általában tisztáztuk, ugrok. Akit érdekel, nézze meg magának. Ami várható:
- G kinyírja mindhárom őrződémont és halad tovább lerombolni Japánt, de akkor a kamikaze, az Isteni Szél jól megállítja, mégpedig úgy hogy a hamvakból összeáll King Ghidorah, az Istencsászár. És a japánok most legyőzik amerikát. Mármint érted.


Azért nem ilyen egyszerűen, annyi tartás még volt a készítőkben. G igazából kinyírja az istent,de az megsebesíti, így a film elején látott fúró-rakétával a halandó nép már ki tudja nyírni Godzillát.

Persze mivel itt minden szellem, mint egy rossz amerikai átiratban, valójában semmi nem hal meg teljesen, és majd újabb párezer év múlva megint blah,. blah, blah. Tiszta Dragon Ball Evolution szintű eltérés.
Jól indult, fél óra után elromlott számomra. A végére teljesen.
Ember, miért kell ellopni a nevet és szarni az egészre? Semmi bajom nem lenne ha ez saját márka alatt futna, saját maga volna. Így viszont nem tudom ajánlani.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad