Godzilla vs Megagurius (2000)

Hivatalosan ez egy standalone film (azaz nincs kapcsolata a franchise többi részével), de kit érdekel mint mondanak hivatalosan? Ez továbbra is Godzilla Junior kalandja amíg a film maga mást nem mond.
Felteszem egyébként, hogy aggódnak az elavulás, vagy a filmek puszta számának riasztó hatása miatt, ezért ezafajta marketing. Dea törzsrajongókat nem lehet eltántorítani!

Kis történelmi leckével indítunk: '56-ban ugye jött Godzilla(1), majd '66-ban (helyszín: Tokai Village, az első japán atomerőmű) megint jött és megevett egy japán atomreaktort, mire a japánok betiltották az atomerőműveket. Hajaj.

Nah, tudtam én:


No, most ("30 évvel később", 1996) Oszakában tűnik fel G (a plazmaenergia vonzotta oda), az pedig '54 óta korábban említve Japán új fővárosa. Ez nem okoz konfliktust a korábbi filmekkel, mert nem említették hogy pl. Tokyo lenne Japán fővárosa. Feltehetően evidenciaként kezelték, de az ugye nem kötelez semmire. Szó elszáll, írás megmarad.

Hm, mintha a film költségvetési problémákkal küszködne. A rakétavetős katonák még hagyján, ki tudja éppen mit fejlesztettek nekik, de most nézd meg ezt a díszletezést:


Komolyan, vki megpróbálta használni a régi technikát, de úgy járt vele mint JarJar Abrams és társai...

A főszereplőnk viszont meglepő módon úgy tűnik egy nő, és nem is csinálja rosszul.


Ugrunk 2001-be.


Btw, ha vki kötözködne hogy folyton más szervezet vadászik Godzillára: ki monta hogy csak a G-Force foglalkozhat az üggyel? Ki mondta hogy Superman nem tűnhet fel Gothamban?
Ezek meg mostan ezen a cuccon ügyködnek:


Hm, aszondja G 3 éve nem jött a felszínre:


Ám mivel az előző film evidenciaként kezelte hogy ha belöki hogy "millennium" akkor automatikusan 1999/2000-nek kell lennie, továbbra sincsen problémánk. Elvégre a "millennium" egyszerűen jelenthet "új korszak"-ot is.
Ja, és G miatt se kell aggódni, visszamerül. Három hónap múlva pedig elkészül a prototípusa a feketelyuk-vetőnek. Ami ilyen dimenzió-hajlítást csinál, és még aznap este az ügyeletes Keny lát egy giga-szitakötőt, ami rögtön tojást is tojik, ő meg lenyúlja. És elviszi magával Tokyoba, ahova spontán módon hirtelen elköltöznek. A tojás meg dzsuvát folyat - most kéne még összetörni mielőtt kikelnek a Szörnyecskék! Éjfél után nem kaphatnak enni!
A kölök mindenesetre kiönti a csatornába. Az mindig jól sül el... Bizony: nemsokára a tojásból kis tojások válnak le:


Felteszem az támadja meg ezt az Ártatlan Járókelőt ami kikelt belőle. Afilm nem hagy kétséget, lelövi a poént azonnal, hogy ja, ez olyan újabb mega-szitakötő. Ha tippelnem kell,akkor egy párhuzamos dimenzióból, mint a Super Mario Brothers dinoszaurusz-emberei (igen, ezt is megerősíti a film).


A kiskölöknek legalább annyi esze van hogy - mivel látja az elrepülő kaiju rovart - szól katonanőnknek, és rögtön meg is mutatja a rovarhatározójában hogy ez az izé Meganulon, aminek a szárnyas felnőtt alakja a Meganula.


A Szervezet meg észleli, hogy G tüzel (egy) szitakötőre.


És meg is van. Fene, belehalna a film ha az Ügyeletes Szerelmespár jelenetein kívül mássalis elidőzne?


Na de most már legalább a követéssel nem lesz gond, mert sikerül megnyomkövetőzni uránmagvas tölténnyel. Ja, és nem is mondtam, de ha van egy "halálsugarad", akkor azt természetesen műholdra kell rakni.


A szitakötőről kiderül hogy 300millió évvel ezelőtt kihalt őslény.
De ez kurvára mindegy, inkább Godzilla kinyírására koncentráljunk! Ehhez győzködni kell a ... Kongresszust vagy mit, akik nyűgösködnek, hogy de mindenféle baj lehet. Uhm, haver, ezért végeztetek próbalövést, emlékeztek? És ha a "de az nem történhet meg!" felkiáltás meggyőz, akkor rosszabbak vagytok mint Orbán Viktátor. A tudósok meg azon kezdenek aggódni, az űrben még nem robbantottak atomot ... akarom mondani még nem lőttek ki plazma-feketelyukat. Katonabácsi persze csak legyint rá. Akkor ez tényleg gond lesz. Kiszámítható szar ez. Vagy nem, mert a katonanő "bízik a tudósnő szakértelmében". Ahha. Hülye japán kulturális szar. De a doki meg azt válaszolja "Megtesszük ami tőlünk telik". Döntsétek már el! Nem bííírom ezt az érzelmi hullámvasutat!

Hogy partra csalogassák G-t megsorozzák fotonnal, de van egy kis problémánk Huston!


A sok izé kirepül Godzilla fölé, amitől meg a műhold célzóprogramja őrül meg. Jajj! Megint egy Fordulat! Percenként egy újabb!


Na most aztán G meg van támadva!


De mellé. (Persze hogy mellé, a film fele még hátravan.)


Most valami NAGYON fura történik:


A furcsaság mágneses, és NEM Godzilla.


Bizony hogy nem.


Szárnyai kettévágnak akár egy felhőkarcolót, és sivítása szétzúzza amit ér! Ja, és Kínából származik, mert minden rossz Kínából származik, és ez a film egyáltalán nem rasszista, kikérem magamnak!
A következő pillanatban már nappal van, és mindenki összefut mindenkivel.
G és M elbohóckodnak, majd a tudósaink közlik, hogy nem-gonosz-mothra sivítása törölte a műhold programját. Az meg ott egy egyensúlyi helyzet.


Az azért muris, mikor a szitakötő Godzilla mögé lopakodik, de az számít rá és bemos neki :D Vagy amikor megcsócsálja XD És amikor beledöngöli egy épületbe, majd dob egy hasast az egészre XDXDXD


Azért vki rebegje el nekem hogyan lőtt ezért rá a dinó-szitakötő egy tűzgolyót?
Aztán ... fejbeszúrta a fullánkjával (ami akkora mint Godzilla feje!) Godzillát??? De nem, kiderül G szájába trafál, az meg leharapja a farka végét, és a sugarával felrobbantja! Még van 15 perc a filmből. Oké, stáblistával együtt.

Ja, a műhód meg zuhanni kezd mert kifogyott a nafta. Mer' a zűrben is nyomatni kell a gázt!


Ja, egész végig nem szóltam a várost 10+ emelet magasságig ellepő rejtélyes árvízről, mert senkit nem érdekel. Ahogy a csajkatona barátjának szánalmas "számítógépes operációs rendszere" sem. A vége megakkora baromság mind Desiré Boubnet Illuminati2-je.


De annyit elárulhatok, a megoldásban szerepel két összeütköző kame-hame-ha!



A végefőcím meg a Star Trek Voyager: Bride of Chaotica c. epizódját juttatta eszembe. Csak míg az egy jópofa omage volt, addig ezt itt komolyan gondolták.

----------

Tudjátok mit? Össze-vissza zagyválnak olyan eseményekről amikről nincs film, és a vége egyszerűen emészthetetlen, hacsak Godzilla titokban nem tud teleportálni a Star Trek Sötétség csórt Személyi Teleporterrel (azt a filmet tök sötét valaki írta).
Szóval kidobjuk a kánonból, mint az All Monster Attackot. Jó? Mármint a későbbiekben nem törődünk vele, kinevezzük alternatív idősíknak amiben Godzilla MEGHALT.

PS: Oké, lehet azt próbálta mondani, minden Godzilla-eseményben valójában mindig egy újabb godzillát láttunk, és csak azt hittük hogy ugyanazt látjuk. De ez így baromság. Nem tetszik.







Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad