Rossz filmek - Sangra Eterna (Eternal Blood, 2002)

 Ez egy chilei film, nem igazán emlékszem hogy került a "nézzük meg egyszer" listámra. Vagy spontán böngésztem az imdb ajánlatai között, vagy a Geek Legion of Doom filmajánló youtube-csatorna említette.
Ha utóbbi, akkor fel voltam készülve rá, hogy vámpírok helyett a vámpír szubkultúra tagjai lesznek a filmben, és úgy még jobb is.

A film leírása mindenesetre azt ígéri:
"Egy újságírótanonc hozzácsapódik egy rakás szerepjátékoshoz, akik bemutatják a titokzatos M-nek - de vajon tényleg csak játékról van szó?"
 
Tehát én LARP-ra készültem, meg hogy van köztük esetleg egy vámpír, de inkább csak egy rakás zakkant, akik talán tényleg ölnek.

Ehelyett elkezdődött a film, és ment vagy 5 perc felvétel egy kirakatablakba tett tévéről, ami arról csacsogott, milyen spéci holdfogyatkozás lesz nemsokára. Én meg csak vakartam a fejem.
Az introt sikerült átugrani, az legalább nem fárasztott, de a langyi tv-jelenet helyett most vmi ounk-eockot hallgató The Girl With The Dragon Tattoo-t követünk. A kontraszt fizikailag fájt.
Na, legalább bementünk az egyetemi tanterembe. Nem tudom miért, de legalább a főszereplő megvan? Miért dumál ez a barinőjével-vagy-kivel, megdugta-e már a professzort? Mindegy, egyértelmű hogy ez még a film számára is lényegtelen.
Ni, ott vannak a Szerepjátékosok! Most akkor odamegy, ugye?
Nem, nem megy. Unatkozom, erősen.
A "szerepjátékosok" mennek az utcán, és jól észrevételezik a - semmit. A kamera mutatja merre néznek, miért váltanak irányt, és látjuk, hogy töküres az utca.
Befordulnak a sarkon, és jönnek a puskás apácák duplacsövővel. Ha valaki hót kuka a fegyverekhez, a duplacsövű puskáből összesen lehet lőni 2-t, egyet-egyet mindkét csőből. Ezek lőnek mint a veszett fene egész tárakat kifele
Nagyon bénán lőnek, mert a sörétessel se találnak el semmit. Aztán csak elkezd folyni a vámpírok vére. Bizony, ezek nem szerepjátékosok, ezek izibe vámpírok. Miért fog rajtuk a sima golyó? Nyilván, mert csak. Amelyiket izomból eltalálták, az erre morcos lesz, szupersebességre vált, és kitépi a pap torkát.
Az apácák reakciója: a nagy semmi, mennek tovább, lövik a többieket. Miért nem segítenek a papnak? miért nem végzik ki a sebesült vámpírt? Miért hagynak egy ellenséget a hátuk mögött?
Másik oldalról, miért nem tépik szét a vámpírok szupergyorsasággal az összes ellent?

------------------

Tehát se a z ismertetőben foglaltak nem teljesültek, se normálisan nem volt lekezelve senkinek a képessége, viselkedése, semmije.
Ez nem költségvetés, ez lóhúgy.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad