Ghoulies (1984)

Igazából inkább 1985, de ki számolja.


Valami gagyi szekta végez valami szertartást, és


Szektavezér nekilát feláldozni saját gyerekét, asszony előkerül és reklamál, hogy de hát megígérte, mire az MUAHAHAHA, de aztán Vigyétek innen, ez megrázott. A nem-szörnyecskék is jelen vannak, a maguk 30 centis valójában.

Ugrunk az időben, a gyerek felnőtt, és megörökölte a házat. Barátnőjével taranak is egy házavató bulit - ami kapcsán nem tudom hogy a bulit szánalmasnak tartsam, vagy irigykedjek hogy akkoriban felnőtt emberek így elengedhették magukat.
Persze nekilátnak démont idézni.


Tipp:
- ha a szertartást végző azt mondja nem tudja honnan tudja hogy kell a szertartást végezni, FUSS.
- mindig olvasd el az apróbetűs részt. Itt pl. nekik kimaradt hogy MOST akarják a lényt megidézni, nem akármikorra. Így akkor jelenik meg amikor már leléptek, így máris kész a baj.
- mindig, de mindig végezd el a szertartás lezárását. Különben kész a baj.


Másnap Józsi kilép az iskolából, és titokban varázslónak áll. És ki hinné, másodszor is sikerrel jár.


Lesz neki egy ~vakond-szörnye (ez ugyanaz mint a patkány-szörny?), egy ~macska-szörnye, meg egy ~pók-szörnye (ezt más denevérnek hívta, de nem sokat látni egyelőre belőle). Hogy mire kellenek neki, vagy mire jók egyáltalán, az elég rejtély.


Mindenesetre Józsi roppant boldognak tűnik mikor sikerül beázást idéznie a pincéjébe.
Amin rajtakapja a barinője, ami nem jön ki túl jól, de azért nekiállnak dugni. De közben ... vagy Józsi, vagy az eredeti patkányszörny nekiállt ritualizálni a hálószobát, ezt barinő kiszúrja és lelép. Mire Józsi ezúttal két törpét idéz meg.


Józsi meghívja a haverjait előadni egy mega-szertartást, amitől feltámad a film eleji pap.


A népek persze gyors iramban elkezdenek fogyni. A legkülönösebb halál mikor a két törpe összeveri a patkányt hogy elfogja, majd rádobják az egyik vendégre.
Ja, és van itt egy élő bohócbaba is, ami fogalmam sincs hogy jön a képbe, de már itt volt mielőtt az első szertartás lezajlott volna.


Mindenesetre most kikel belőle ... Minilla a Godzilla franchise-ból?







A korábban pókhálóban tekergő szörnyikéről kiderül hogy denevérszárnyai vannak, barinő meg eközben elhalálozik. Így marad Józsi, az Önjelölt Varázsló, valamint Zombi Pap a szörnyek és manók seregével, valamint a vendégekből lett zombikkal.
Ám a néma kertészről kiderül hogy ő Mózes, aki legyőzi a sötét jedit, és minden megoldódik.


Kivéve, hogy a szörnyeket megint elfelejtették visszaűzni.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad