Phantasm 2 (1988)

Az első filmnek a legkomolyabb gondja a pocsék vágáson kívül az volt, hogy a Magas Embernek semmi kötődése elvileg nem volt Öcsihez, mégis abajgatta. Sőt, ME nem volt gonosz testrabló idegen, mármint nem helyettesítette az élőket a maga fajtájával. Mindössze a már meghaltakat lopkodta, ami azért annyira nem nagy bűn.
Cserébe pedig mit kapott? Betörtek a házába, levágták az ujjait (nem változtat rajta hogy visszanőttek), megrongálták a felszerelését - gyakorlatilag ő az áldozat.
Az az álomdolog se segít a végén, mert akkor mi is volt az álom lefordítva? A ME a Halál, aki elviszi a holtakat a birodalmába, Öcsi meg a szülei (és Jody, akárki is volt az) elvesztése miatt fél a haláltól? Hát meh.

De lássuk mire megy a folytatás. Ami 10 évvel az első után jött ki.

Huh. Dolgozzuk fel, hogy az előző film EGÉSZE álom volt, kivéve az utolsó pár percet. Amiben Random Fagyiárúsnál lakik Öcsi.
Most megálmodta őket (meg a Magas Embert) vmi szőke csaj.
Ja, Öcsit egyébként a javák berántották a tükörbe.


Ezért rájukrobbantja a Fagyit a házát. Nyugi, Öcsi is megmenekült.


Mint megtudjuk 7 évvel járunk az előző film után, amit Öcsi a pszichiátrián töltött. Most kijut, és első dolga három sírt is kiásni. Oké, hulla nincs a koporsókban, igen, a ME vitte el őket - de tényleg fáj ez valakinek? A sírhely megvan. A hullákat nem szoktuk nézegetni. Igazából tehát senkit nem ért kár.

HAHAHAHAHA! Fagyis háza ISMÉT felrobban!






Innen "hőseink" útja egy barkácsboltba vezet, amit feltörnek és kirabolnak. Tudtam én hogy ezek szimpatikus alakok!
Ott mindenesetre eszkábálnak egy lángszórót, meg egy négycsöves puskát, beraknak egy láncfűrészt, majd mennek és rárúgják az ajtót MEre. Ahol kiderül, hogy valami csúnya dolog folyik itt, nem egyszerűen hullalopkodás.


Btw: "Menj keletre"? Gyanúsan úgy hangzik mint a Diablo 2 taglineja. Ettől függetlenül ez a lány nem az a lány volt, csak úgy nézett ki, vagy csak álmodták az egészet... Végülis mindegy, nem? A csajt fel fogják szedni, ez meg jobban nézett ki mint a Total Recallból bármi.
A 30. percre viszont már fél éve úton vannak.
Várj, ha a csaj nem a csaj volt, hanem senki, akkor ME továbbra is ártatlan! Fura szokásai vannak, meg mutáns is, de a legnagyobb bűne hogy hullákat lopkod és kész.
 De előbb még felveszik azt a csajt, akinek a hulláját felboncolva már megtalálták az előbbi helyen. Mármint Öcsi azt álmodta... Fagyis meg meg akarja kúrni... Szóval marad.

Hé, nédd má' kit temettek el! Robotzsarut!


Közben nem történik semmi, ami állítólag az ezúttal létező gyártóstúdiónak köszönhető. Azért ez bejön mikor beszól MEnek vmi pap hogy "én pap v'ok, mit szó'sz bele micsinálok", mire ME csak felvonja a szemöldökét, és nekilát felakasztani. Nem akarja megölni, csak egy kis tiszteletet nevel bele.


A pap pechjére a most már hárman lévő phantasm-ballok nem ennyire megértőek.


Jó lenne bővebbet tudni ezekről a labdacsokról. Úgy tűnik élőlények - bár lehet csak automaták. De lehet hogy ME főnökei? Nem tudjuk.

Hm, lehet hogy annyira egyszerű oka van annak hogy ME Öcsisajtra, meg Szőkeségre vadászik, hogy nem akar tanúkat ahhoz amit ügyködik?

1 óra 10 perc táján felrobban végre a kocsijuk.


Baszod, a gömböknek már lézerágyújuk is van. Nagy hátránynak tűnik viszont az alkalmazásuknál, hogy bárkit felszeletelnek, és az első eltalált áldozattal vége is az adott gömbnek.


Ismét eljutunk a hangvilla-teleport-csillagkapuhoz.


Ismét átnézünk rajta, és látjuk, hogy mint 3 évvel korábbi Return of the Living Deadben, a hordókból előmásznak az izék. Ott zombik, itt javák.


MEnek rossz napja van


de ettől nem esik kétségbe.


Az azért igen kellemetlenül érinti mikor beletöltenek öt liter savat.


És szegénynek még a házát is felgyújtják.
Azért ne reménykedj túlságosan.


A halott csaj kinyírja a fagyist, aztán átváltozik MEvé, maradék szereplőinket meg kirántják a kiló ötvennel száguldó kocsiból a javák. Vagy valami, majd kiderül a harmadik részben.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad