Ghoulies 2 (1988)

Ja, nem mondtam: elvileg van ezeknek magyar szinkronja, de valószínűleg mindenki túl szarnak érezte errefelé hogy azt meg is őrizze. Lássuk be, vannak az elsővonalas horrorszériák (Péntek 13, Halloween, Rémálom), a másodvonalas cuccok (Szörnyecskék, Paranormal Activity), és csak valahol utánuk kullognak be olyanok mint a Rémecskék (Critters), Basket Case, Phantasm (állítólag Agyrém címen szinkronizálva is futott), és ez.
Megnyugtatok mindenkit: ezeknél is van lejjebb. A Kukorica Gyermekei egyértelműen trash, meg az Amityville franchise is. Utóbbi jelenleg vagy 18 filmet számlál, de szinte egyik között sincs semmilyen kapcsolat az alaplegendán kívül. Ha valakit bővebben érdekel: LINK.

No, valami pap épp egy zsáknyi szörnyit szór egy toxikus hordóba hogy feloldja őket. A/Egy denevérszörny kimaradt, az belöki utánuk a papot.


Mint kiderül, a szörnyikéket nem zavarta végzetesen a savfürdő.


Az izék fellógnak egy arrajáró kamionra.


Hja, kamion.


A közbenső időt egyébként elvileg valami újabb sátánista szektánál töltötték szörnyikéink.
A lázadó törpe meg a kamion cirkuszánál helyezkedett el. Mi volt az esélye...!
Sajna a karnevál anyagi gondokkal küzd, szóval az alaphelyzet megvan.


Nos, azt reméltem félelmetesebb lesz a hely a szörnyikékkel. De nem hogy végzetesen.
A cirkusz egyik (öreg) tagjánál van amúgy az idézőkönyv, de ő nem hisz benne, és nem is használja eredményesen, de nem is kell, a szörnyikék elvégre már helyben vannak.
A hely problémái egyébként a filmre is igazak. Tök jó cuccaik vannak, de nem használják ki.

O-Oh. Két kisgyerek vandálkodott odabent, és érintőlegesen összefutottak egy szörnyikével. Erre mindenki ment befele, mert mekkora buli már.
De ezzel meg az a baj, hogy közben kapunk egy viszonylag jó killt, ám abból látszik, a szörnyikék nem túl hatékony gyilkosok, így nem tudunk vérfürdőre számítani. El is marad. Helyette kiérkezik pár rendőr az eltűnt látogatót keresni.
Az öreg közben megpróbál ördögűzni, és úgy tűnik legalább a könyv legit, mert a szörnyik megölik érte. Mármint megölnék, de a 10 cmes penge csak a pakli kártyába állt bele a zsebében - markolatig. Khm.

Másnap páran a személyzetből (az öreg barátai) meglátják a szörnyiket, és még pár taggal mennek őket levadászni. Közben persze a park nyitva.


Van egy kis technológiai káosz, lehangoló hogy maguk a szörnyik nem tépnek szét senkit. Aztán sikerül elmondani az ellenvarázst - ami egy még nagyobb szörnyet idéz meg.


Ezt sikerül felrobbantani. Egy izé marad meg, egy uborkafej.

-------------

Van még 2 film a franchise-ban, de azok nem az eredeti idővonal folytatásai. A harmadik egyáltalán nem kapcsolódik sehova, a negyedik mikroköltségvetésű izé pedig az első filmhez kapcsolódik a főszereplő által, de hogy ott mi lett a lényekkel, az tisztázatlan.
És nem elég jó ez a franchise hogy eléggé érdekeljen hogy azokat is megnézzem. A negyediken amúgy abból is látszik a degenerálódás, hogy erőst a softpornó felé mentek el a készítők.
Akit érdekelnek ezek tömören, azok ITT nézhetnek hozzá ízelítőt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad