Démonok Között 2

Az Annabelle gyenge szereplése után a stúdió kihagyott egy évet (eddig az egyetlent), és inkább kihozott a főfilmhez egy folytatást.
Ami egyébként ennek a franchise-nak a leggyengébb pontja szerintem, hogy a fővonalnem létezik. Sok máris a spinoff, de nincs nagyon ami egybentartsa az egészet.

Az MCU-nál a sok spinoff-brand egy központ felé gravitált, a Bosszúállók film(ek) felé.
A DCEU azzal kísérletezett, hogy egy főfilmből szétfröccsentse a brandjeit (csak a főfilm gyenge lett, de ez most lényegtelen).
A hagyományos vonal pedig, l. mondjuk Godzilla, hogy van egy fővonulat, amire rá lehet aggatni a spinoffokat.
De a Conjuringnál ez hiányzik, és szerintem ettől nehezen tudják bevonzani a nézőket, pláne ha a spinoffok a főfilmhez képest harmatosabbak (l. a különbséget a Démonok Között és az Annabelle között).

Na de:
Amennyi műsoridőt megspóroltunkk az Annabelle-en, annyit el is veszítünk ezen (2 óra 15 perc műsoridő).

Elvben tök jó hogy nem megint a démonűző fickó a POV, de ezzel le is leplezi hogy a nő túléli, ami azért gond, mert ő a sebezhetőbb az első film alapján.

"Valós történet alapján." Na persze. Igazából emlékszem az esetre. Baromi nagy botrány volt mikor kiderült hogy a gyerek csinált mindent.
A szinkron meg menjen a fenébe hogy nem olvassák fel a szövegkártyát, a film meg döntse el mi is volt most. Az Amityville Horror, vagy az utána következő esete Warrenéknek (a démonvadászok)? Nyavajás táblázatot kellett csinálnom :(

Egyébként imádom a KASTÉLYBAN lakó embereket, akik panaszkodnak hogy nincs pénzük...
Azt viszont el kell ismerni, a sok gyereknek habár nincs külön személyisége, de legalább érződik hogy tömeg, és ez kétségbeesettebbé teszi az egyedülálló anya helyzetét.

A jelenetet a kislány/szellem vallatása után az elé kellett volna rakni, mert így nincs értelme.

Az Annabelle-nek ezt nézve egy dolgot javára kell írnunk: jobban bővíti az univerzumot a démonokkal kapcsolatot kereső szektákkal/emberekkel, mint ez mindenével.
Ja, és ha démon = aki sosem volt ember, akkor a Conjuring 1-2-ben nincsenek démonok, mert mind a boszorkány, mind az apáca ember volt. A boszorka biztosan.

szellemek:
- női hang =?= apáca
- öreg férfi (Bill Wilkins) =?= a görbe ember
- apáca
- a görbe ember

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad