Démonok között - Annabelle

Hiányzik a Conjuring sejtelmes feszültsége. Ez egy sima horrorfilm, onnan is látni hogy az írónak ennyire futja, hogy Charles Mansonnal próbálja helyettesíteni a hangulatkeltést.
Viszont javára kell írni, hogy csak 90 perc.

MEGJEGYZÉS A CONJURINGHOZ: a szolgálólány egy szomszédos házban halt meg. Nem is tudni miért jelent meg abban a filmben és házban.

Vissza ehhez: fél óra után a babát kiírják a történetből. Nem gazdát vált, hanem többé nincs a filmben. WTF? Oké, előkerül, a gond hogy egy dobozból, miközben úgy látszik, már hetekkel korábban kipakoltak a költözés után.

A férj pedig hihetetlenül egysíkú és naív.

A kizökkentő pillanat meg amikor a könyvesboltos arról gagyog, hogy "a hitetleneknek az is őrültség, hogy a Vörös Tenger kettévált". Történelmi tény hogy az nem történt meg.

1:25:00 körül a baba látszólag teleportál. És a néző ezt nem hiszi el, így a jelenet nem működik.
A film meg azért nem igazán működik (a tucathorror érzéstől eltekintve), mert a Conjuringban egész jelenet tárgyalta mi az ilyen sztorik menete:
Egy: zavarkeltés
Kettő: depresszió
Három: MEGSZÁLLÁS.

 
Itt viszont a démon simán gyilkolni akar.

Továbbá a film üzenete, teológiai értelmezése önellentmondó. A könyvtáros elkárhozik, és ezzel megváltódik? Döntsd el, film!
Az öngyilkosság dicsőítése se jó mondanivaló.

A kapcsolat a Conjuringgal is...
Eleve egyfajta titokzatos előkerülése volt a babának a Conjuring előtti tulajdonosainál. Itt meg egyszerűen bement Illető a boltba, és megvette.
A másik, hogy ez, meg a Conjuring miatt a kettő közötti tulajdonosnál ami történt hót unalmasnak hangzik ahhoz képest amit a látott esetekben művelnek a démonok/szellemek.

Azért egynek elmegy, de a hibákat ha kijavították volna...


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad