Decrepit Crypt of Nightmares #39 Thirteen (1990)

 Rohadtul érdekel mi ennek a címe igazából. A csomagolás (DVD tok és doboz) szerint thirteen, a DVD-menü szerint 13. Imdb egyikről se tud. A tok szerint 1990-e, az imdb ebből az évből nem tart számon filmet. A Tok szintén említi a főszereplőt: John Doe. Ezt akkor szokták mondani, ha az illető valódi neve nem ismert. Imdb egyik filmnél se jegyez ilyen színészt.
Mindenesetre első áldozat:


Na, megvan a cím, sajna ezzel nem megyünk semmire.


Esetleg rendező? "starring"?

Ezt a He-Man verziót még nem ismertem:


Egy késes gyilkosunk van


és He-Man a második áldozat. 13-ra számítok.
A 3. áldozat egy edzőteremben végzi.


Elvileg ez a film az:


de ha az imdb-t nézem, akkor ennek látszik:


A film a felénél végre eldönti hogy csinál is valamit, és egy rádiós műsorvezető a rendőrséggel karöltve megpróbálja beugratni, esetleg rögtön a stúdióba csalni a gyilkost.
Itt tudjuk meg, hogy állítólag volt egy női áldozat is, meg hogy a legtöbb áldozat meleg volt (vagy He-Man esetében azt gondolta róla a környezete, hogy meleg).

A negyedik áldozat akit mutatnak is, egy rendőr, aki érdeklődést mutatott ... igen, az egy glory hole.


A gyilkos mindnekire rávés valahol egy M-et.

Sajna a rádiós szál kifullad annyiban, hogy egy vén BBC-s rivális riporter azzal vádolja rádióst, hogy csak a hallgatószámért csinálja a műsorát. És még az se tiszta, tényleg így van-e, vagy ahogy én gyanítom, irigykedik.

Ha! Nipslip!


Állítólag eddig 8 áldozat van 7 nap alatt. Csak a 13-as cím miatt.

~55 percnél kiderítik, hogy az összes áldozat tudta magáról, hogy AIDS-es. Addig vmiért nem jutnak el, hogy akkor az orvosi ellátásnál kutakodjanak. Ki volt az orvosuk, ki férhetett hozzá a kartotékokhoz. A film ehelyett a gyilkos egyenkénti motivációjával foglalkozik, ami ezen  a ponton nem indokolt.
 
A következő áldozat kamerán kívül esik, de tartsuk számon.
 

 Asszem a rivális riportert intézték el.

Ő volt az utolsó áldozat, ki tudja mit jelent a 13 így. A témát tovább zavarosítja a máskülönben eredeti motiváció: Margit, mert aids-e van, és a gyereke a betegség miatt halva született, meg akarja ölni az AIDS-et. Afféle öngyűlölet-dolog. De így mit akart mondani a film? Az AIDS az rossz? Az AIDS-esekkel szemben legyünk toleránsak? Az AIDS-esek fogadják el magukat?
Asszem, erre mondják hogy "period piece". A maga korában akár még lényeges is volt, mára érdektelenné vált.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad