Lapozgatós könyv franchise-ok 29. - A bizonytalanság börtönében

 A játékkönyv, amit részemről Alan Smithee írt, azaz az írója megtagadta. Konkrétan úgy van vele, hogy "ma már nem írnám meg ezt az Isten-ellenes, ateista propagandát", ami tisztán mutatja mi történik ha elkapod a vallást.
Plusz élőben sem bírom. Íróként éppen elismerném, csak hát mihez kezdjek így vele?

Mert amúgy a könyv nem érinti sem Istent, sem a kereszténységet, sem általában a vallást. Sehogy. Kicsit sem.

A cucc egy statok nélküli, KJK-vastag, 200 fp-s, de a fejezetpontokat okosan használó anyag, ami kifejezetten arra épít hogy vissza kelljen kolbászolnod a korábbi fejezetpontokra újabb történésekért, ami tökre egyedi és jól megvalósított.
Ami nem egyedi, az az alaptéma, ez ugyanis egyike a számtalan Elátkozott Ház-koppintásnak. Ez adta az alapot. Sokkal több lett belőle. Keresel itt tárgyakat, kapsz kódokat, kereshetsz titkosajtót - és nagyon ajánlatos papíron térképet vezetni, mert anélkül kb. garantáltan el fogsz tévedni. Megvan ennek is a maga varázsa, pláne ha mint itt, nem érzed kényszerűségnek, hanem a móka részének.
 
Amúgy valami zombis téma fut itt, de jobban nem mennék bele tartalmilag, mert akkor belefutnánk abba, hogy hol láttam egyes ötleteket (flash-játékok ugranak be, hehe), ám az teljesen fölösleges lenne, mert a nyúlás megbocsátható ha a megvalósítás minőségi, és ez egy jó játékkönyv.

Az egy gondom vele a mellékelt könyvjelző a maga rejtélyével, ami egy extra fejezetpontot nyit meg, aminek viszont semmiféle valós haszna nincs, elég értelmezhetetlen is, és úgy általában eleve nincsen szükség arra amit ott kapunk a normális végigjátszásnál.
Mindenesetre íme a könyvjelző, az illusztrációból volt variáció, a szövegben nem:

A feladvány amúgy túlbonyolított, egyes részek latinul ÉS fordítva voltak benne, vagy hasonló baromság, a szerző is elismerte hogy "talán" nem kellett volna ennyire erőlködni.
De ismétlem, amúgy sem jó semmire.

Illusztrációkról szólva van kemény 4 db benne (plusz a borító), ebből egy egy Csöcsös Nő, mert az nyilván kötelező. A ghoul(? - l. könyvjelző) egész normálisan néz ki, a többi hozza a Hatalom Kártyái-illusztrációk színvonalát (funkcióját betölti, környezetből nem lóg ki, többet nem kérdezünk.

Ja, még egy, és mivel ez könyvesboltokban kapható volt, nem értem hogy sikerült elkövetni.
A könyvek szabott áras termékek, tehát rá kell írni mennyibe kerül. Na ezt sikerült valahogy lehagyni.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad