Hogyan verjük el maradék kafeteriánk?

Biza, a Széchenyi kártyával akadhatnak prolémáink, bár mint jobban odafigyelve kiderült az adott összeget a számlára utalás évét KÖVETŐ év legvégéig lehet elkölteni, így a pánikolásom elég feleslegesnek bizonyult, de hátha van aki még gondolkodik, meg egyáltalán.

Mi teszi nehézzé a küldetést az utolsó pillanatban?
1) Az év utolsó napja lesz.
2) Vasárnap lesz.
3) Nincs használható keresőprogram.
4) Nagyon kevés helyen fogadják el a RONDA-kártyát.
5) Az elfogadás bonyolult, lévén szolgáltatónként kell megnézni elfogadják-e a kártyánkat.

Az Erzsébet-utalvánnyal könnyű a dolgunk, mert gyakorlatilag teljesen egyezik a szerepe és elterjedése a korábbi étkezési utalvánnyal (csak kevesebbet kapsz, és vacakabb a formátuma).

Mittomén, de három alszámla van a Pihenőkártyán.
Az egyik a "vendéglátás" vagy mi, amin kaját vehetünk. Ehhez mindenkinek magának kell keresnie éttermet a saját körzetében. Ez egy keresőprogramban úgy nézne ki, hogy kiválasztom az adott alszámlát, majd kiválasztom az adott települést, majd kiválasztok egy adott címet (pl. ... körút 42), és annak a mondjuk 500 méteres körzetében megkapom az összes eredményt címmel és az üzlet nevével (ezek bármelyikének hiányában nem találsz oda). Az 500 m-es átmérő eléggé leszűkíti a kiadott lehetőségek listáját, és hát leginkább munka közben ebédeléshez keres legnagyobb valószínűséggel helyet a nép.
No mindegy, én útközben találtam egy olyat ami "egyszer fizetsz aztán rogyásig zabálsz" akcióval is rendelkezik, de mint látom házhozrendelős cégek is rákaptak a lehetőségre, így aki dobozos kaját szeretne (eláll pár napig ha nem egy nagy dorbézolást akarsz csapni pár ismerőssel, vagy mivel utolsó pillanat akár random emberkékkel), annak is van esélye.

Második a szállás. Érdekes módon erre keresve elég sok találatot kapni a neten, így ez az amivel nem lehet megoldhatatlan a problémánk, azt leszámítva hogy helyben kell fizetni. Megjegyzem ez a felhasználási lehetőség a teljes belföldi turisztikai iparágat hazavágta, éljen a király...

A harmadik a "pihenő"-szolgáltatások. Nos, erre bárhogy próbáltam rátalálni nem sikerült, talán csak célzott keresés hiányában, talán egyáltalán. Pedig egy jó kis masszázs, vagy hasonló felbukkanására lecsaptam volna.
Az egyetlen amit sikerült utolsó pillanatra összehznom az a Cirkusz. Nagyon láma, mert ki jár cirkuszba? De Az még holnap is nyitva van, és előre januárra is lehet benne jegyet kapni, így ha te is kétségbe vagy esve mire költsd a kapott összeget, hogy legalább a "gonosz bank", vagy a még gonoszabb "állambácsi" ne tudja lenyúlni, hát nosza.

Mint a múltkor néztem egy horrort, sima szörnyfilm volt amiben a lény sorra felzabált mindenkit, a végén pedig berombolt valami helyi farmer akit tán egyáltalán nem láttunk addig a filmben, áthajtott a szörnyön aminek ettől leszakadtak a szárnyai, majd átlőtte a fejét egy szigonnyal, majd egy kerítéspóznával addig verte míg alig maradt belőle valami, amikoris valami hajóvontató sodronykötéllel kikötözte a pajtájába (ahol némi extra jövedelem reményében mutogatta az arrajáróknak), és töltött puskával várta ki azt a huszon-akárhány évet amikor a lény portyázni szokott indulni. Mert ő biztosra akart menni.

Ezek a dolgok persze a hasonló n00boknak szólnak mint errefelé, nem azknak akiknek többszázezer landolt a számlájukon, így vagy vannak maguktól elég tapasztaltak hogy ne legyen gondjuk, vagy a titkárnőjük úgyis megoldja.

Mi többiek meg megnézzük ma a Fem3-on a Köd-öt, ami azért jó mert szintén ezen a csatornán ment a múlt héten a Köd, illetve úgy egy hónapja a Köd, így ha fentmaradtunk elmondhatjuk hogy mi láttuk a Köd-öt, és ez nem ködösítés :) (Három filmet hívnak magyarul "A Köd"-nek, mindhárom azonos alaptörténettel rendelkezik, mindhárom közepesen gyenge horrorfilm.)

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad