2014 polgármester-választás

Több tanulsága is van enneka szavazásnak:

1) Mégis mi a francra szavaz aki elmegy szavazni?
A főpolgármesterjelölt az stimmel, még a (kerületi) polgármesterjelölt is, bár őrá joggal már csakazok szavazhatnak, akik az adott kerület központjában laknak, így nem érintette őket a folytonos határtologatás annak érdekében hogy a FIDESZKDNP nyerjen.
Az meg aztán szavazó legyena talpán aki a körzeteket is ismeri, vagy valaha látta/hallotta azt, aki az ő körzetét képviseli!

2) 5 főpolgármesterjelöltre lehetett szavazni most, ezek közt sehol Falusi Ferenc neve, se sehol semmilyen formában egy MSZP-jelölt. (Szvsz azzal kezdem végignézem ilyenkor minden papír megvan-e, ekkor tűnt ez fel.)
Ha viszont nemhogy saját jelöltet nem tudtak állítani (dögöljön meg a Zellenzék hogy nem egyetlen nagy közös jelöltet indítottak), hanem még a nevüket sem tudták odaírni ehová, az azt jelenti hogy az MSZP-nek vége. Az EGYKORI párt ezennel hivatalosan is eltűnt a süllyesztőben.

3) Mégis mi a frászért nem lehet lefotózni a szavazólapokat? Tán csak nem azért hogy ne lehessen senkinek bizonyítéka a választási csalás ilyen módjáról?
Miért nem lehet kitöltve fellőni valahova a választások LEZÁRTÁVAL a kitöltött papírt, ismételten az ellenőrizhetőség kedvéért, egyéni büszkeségből, szimpla hülyeségből?

4) Miért nem lehet ELŐRE TUDNI a jelöltek/pártok névsorát? Miért nem lehet ELŐRE TÁJÉKOZTATNI a szavazót mire fog szavazni?
Mert ugye a lapot kivinni nem lehet, és még előző nap se lehet tudni semmit, miegymás.
Ellenben vanvagy egycsillió párt/jelölt aki indul, és minden választási körzetben mása lista. Nyilván nem fogom végignézni az egész ország összes jelöltjét.

---
---

Úgy szar a rendszer ahogy van.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad