Doctor Who - The Myth Makers

Nos, ez a 4 elveszett rész nem csak azért fut "Mítoszteremtők" címmel mert a történetben mítoszt teremtenek, hanem mert egy mitikus eseményt visznek vászonra - a Trójai Háborút.

Megelehetősen pocsék állapotban maradt meg amiből össeollózták, és szinte biztos vagyok benne hogy ócska, szétrohadt otthoni kamerás felvételekből és újságkivágásokból rakták össze leginkább.

De Homérosz eposza még ma is elfogadhatóan izgalmas, szóval miért ne.

Elkövettek viszont az alkotók egy anakronizmust: a "perdition" szó újszövetségi eredetű, és a keresztény poklokat jelenti, tehát nem való ide (azért néztem meg mert aszittem talán vmi szereplő neve :D).

Sajnálatos amúgy hogy azt a változatot gyorsan dobták hogy a Tardis alakult a mondában a trójai lóvá :( Nagyon ígéretes értelmezése lett volna az egésznek.

Ugyanakkor - legalább -  meghagyták az egyedi Achilleus-értelmezést: Akhilleusz nem sebezhetetlen, sőt még csak nem is nagy bajnok. Egyenesen gyáva. Erőssége a futás. Addig hátrál ellenségei elől, míg azok össze nem esnek a kimerültségtől, és akkor döfi le őket. Ezért lesz végzete egy lábsérülés.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad