Mirt útálom a szuperhősöket - Batman

Olcsó poén rászállni Batmanre, főleg mivel ő is, mint a Green Arrow (Zöld íjász) gazdag, képesség nélküli szuperhős.

De ő legalább szuperhős - de vajon tényleg az?

Az róla is elmondható, hogy elhanyagolja a munkáját, elvégre éjszaka lófrál, bár neki legalább van rendőrségi rádiója meg hasonlók, így még esélye is van hogy találjon pár bűnözőt. Na persze, de miféle bűnözők azok?

Előbb azonban lessünk bele a magánéletébe: Bruce Waynnek soha nem volt rendes élettársi kapcsolata, bár néha összejár más maszkosokkal, akik ráadásul nők. Ettől függetlenül simán el tudom képzelni hogy azt susogja szex közbena fülükbe: "Alfréd!", mert tuti nincs rendben azzal, akinek egyetlen valódi, tartós élettársa egy 80 éves (szintén soha meg nem haló, a'la May néni a Pókembernél) aggastyán apóka. Egyértelműen frudi apakomplexusnak látszik.

És persze Robin. "Gyere a barlangomba", "öleled át a rudamat", és hasonló beszólások miatt került a tv-sorozatba (Piff! Paff! Puff! - sose feledjük!) Batgirl - ám senki nem hitte el, és még abban az évadban szanálták is az egészet.
Pedig vicces volt.


No, és vajon kikkel küzd ez az úriembör?
Elmegyógyintézetből szökött senkikkel.
Egyeseknek ugyan volt vagyonuk, de mivel hivatalosan őrültnek lettek nyilvánítva, és BE IS ZÁRTÁK ŐKET a híres Arkham Asylumba, hát nem rendelkeznek vele.
És nézztünk már rájuk egy villanásra!


Ezek nem olyan alakok akik kerülika feltűnést. Ezek olyan marhák, akik ha megjelennek az utcán, a szomszéd városból látni őket, még akkor is ha nem cisnálnak mást csak sétálnak egyet!
Nincs olyan isten hogy ezeket ne csuknák le öt perccel azután hogy megszöknek(?) a gyogyóból.

Lássuk be, Batman ellenfelei jórészt hibbant csőlakók, olyanok mint ez:


Utószóban azért megjegyzem, Batmannek a komolyabb (értsd: véresebb, magasabb korhatáros) képregényei nekem is kedvenceim.


Igen, ezen a képen a Joker lenyúzta a saját arcát. És igen, ez egy füzet borítója volt.
De Batmanben volt már kukásautóval ledarált ember, karóbahúzás, kondérban főzött fejek, meg ami belefér.
A Batman-füzetek között nagyon sok olyan sötét hangulatú mint a Heath-Ledgeres film (csak jobban vannak megírva, heh). Az egyetlen probléma, hogy nagyon régóta fut, így nehezen mond már újat.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad