Fegyverek házilag - a bot

FIGYELMEZTETÉS: Az alábbiak bárhol könnyen elérhető, közismert tényeket tartalmaznak, és semmiképpen nem kívánnak felbújtani semmire senkit.
Ha még töltötteb be a nagykorúságot, kérlek ne olvass tovább!

A "bot"-ot alapesetben úgy készítjük, hogy letörünk egy ágat egy fáról.


Sétapálcaként, vándorbotként nem is olyan rég még roppant népszerű volt magunkal hordani, és nagyon jó szolgálatot tett útonállók, farkasok, ártatlan áldozatok ellen.

A hossza alkartól teljes testmagasságig ajánlott, kinek mi esik kézre.

A bot lényege az erőkar elve, azaz a távolabbi vége jó nagy erővel sújt le ahhoz képest amivel azt a részét lendítjük meg amit fogunk.
Egy jó bot simán betör egy koponyát.

És persze lehet vele harcművészkedni, de fő hatékonysága a hossza, amivel már egész kellemes távolságban tarthatjuk magunktól a népet.

Manapság,a technológia révén találhatunk magunknak fém botot is, mint letört kerítésvas, kitépett díszkorlát, utcatábla... Csak a gondolatébresztés kedvéért említem őket, mert otthon a büdös életben nem fogsz fémet olvasztani, mert ahhoz kohó kell. Meg nyersanyag, ami csaka bányában van, te meg oda nem mész.
Persze példa volt ilyenre, a 2006-os tv-ostromnál egy fickó tényleg kitépett a földből valami táblt/oszlopot, egyetlen lendítéssel vagy 3 rendőr lábát törte el, és meglehetősen sokáig nem tudták tőle elvenni.
Csak mondom.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad