Doctor Who - The War Machines

No, a 3. évad utolsó részei ezek, mind a 4, amiben a Skínet megtámadja az emberiséget. Csak itt a neve Wotan.

Egy dolog kikívánkozik belőlem: viccesek az erős angol akcentusú szereplők, hogyne, mókás a szelngszótáruk, nagyon dícséretes hogy ennyire "c00l"-ak a készítők, de átkozottul nem érteném mit hadranak-hablatyolnak felirat nélkül!

Másik dolog: most nevezik Doctor Who-t először így. Többször volt már mindenféle poén a "névvel", de most először használták így egészben megnevezésként.

Három: ki lehet nyomozni - amit a főbb fansite-ok nem tettek meg! -, hogy mikor játszódik a történet, illetve mikor találkoztunk először Dodoval!
Először is látunk egy rakás szervezetnevet, aminek a számítógéprendszereit a WOTAN összekötni hivatott. Persze van köztük egy rakás semmitmondó név, mint Fehér Ház, Britt Légierő, meg hasonlók, amik időtlen idők óta léteznek, de van egy, ami leszűkíti az időhatárt, mert csak egy darabig létezett: az ELDO.
Azt is tudjuk, hogy abban az évben mikor ez a rész játszódik, július 16-a hétfőre esik. Ez két évre szűkíti a lehetőségeket, mert az ELDO létezése alatt csak ennyi évben esett július 16 hétfői napra.
Hogy megállapíthassuk melyik a kettő közül, azonosítanunk és szemügyre vennünk kell azt a bizonyos tornyot. A Doktor megmondja a nevét: Post Office Tower, és Londonban létezett ilyen nevű épület. Igazából létezik még ma is, csak más néven. Most hogy tudjuk mi ez az épület, nézzük meg alaposabban a történetét.
Mint kiderül, az egészet egy daru-traverz köré építették, a darukart pedig csak az épület elkészülte után szerelték le, az pedig tisztán látható a felvételen, hogy nincs ott a daru. Ez pedig eldönti a kérdést.

Azt pedig, hogy Dodo mikorról származik onnan tudjuk, hogy azt mondja "No, hát befejezték azt a tornyot", azaz látta az építkezés megkezdése után.

Megjegyzem hiába az alapos utánajárás, ha a követlező rész egyértelmű kijelentést tesz.

--------

A történetről: eredetileg dalkos, de legalábbis dalek-maradványos/technológiás résznek indul, de a végén Testrablók Támadása történetté degradálódik.
Nagyon átgondolatlannak, többszörösen újraírtnak tűnik az egész sztori. TV-ben, egyben vetítve elmegy, de szvsz nem újranézős.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad