A magyar filmgyártás filmjei 266 - Szerelemtől sújtva (2003) / Telitalálat (2003) / Ufoman (2003) / Underworld (2003)

Na mielőtt midnenki szívéhez kap: nem tudom melyiknek sikerült elérnie hogy az Underworld-öt agyarnak nyilvánítsák, de rég röhögtem ilyen jó.
De ha már itt vagyunk, nézzétek meg, egyes épületek tök jól felismerhetőek, és kb. ez az egyetlen film (a folytatásokat hanyagoljuk) amiben tényleg épkézlában megoldották a farkasemberek kinézetét.

vs


Na ennyit erről, lássuk a "Szerelemtől sújtva" c.

Az kérem semmi más mint a Lolita remake-je minimális változtatással a történeten, és monodrámaként előadva.

Btw,ahhoz képest ami a plakáton és a borítón volt, elég másként néz ki a filmben a lány:


Ami miatt pontozni lehet, hogy nem jelenik meg közvetlenül pucér kislány, pedofil aktus, és a végén a pedofil megbűnhődik.

Nem nézném meg túl gyakran, és erősen korhatáros téma, de mint mozifilm, ami DVD-n ott a polcodon simán büszkének lehet lenni rá.
8/10

---------------

Nem egy erős film. Egyáltalán nem, talán ha alulról karistolja az 5/10-et. Ami miatt mégis említésre érdemes, hogy így kell hozzáállni a témákhoz. Ez pl. '56. De nem azon baszakszik hogy forradalom, ellenforradalom, ki a hibás és mekkorát szívtunk; hanem csak belehelyez a korba egy történetet, aminél a kor adta lehetőségekkel gördítget itt is, ott is. Így kicsit komoly is lesz, kicsit vicces is, kicsit szatíra is, kicsit egyszerű történetmesélés.

---------------

Na ez vajon mi a retek.
Elsőre a Buher-Mátrix szerű középiskolások/egyetmisták amatőrfilm marhulás magunknak magunktől-nak tűnik, és ez később se változik.
Lopott poénok, lopott hangok, lopott látvány - nem látom be miért fizetne ezért bárki. Miért nem tartották ezt meg maguknak? Plusz gyanítható hogy erősen perelhetőek ha valaha pénzt kérnének a cuccért bármilyen formában. Már ha érdekelné a jogtulajdonosokat egy ilyen kis pörsenés mint ez.
Nem teljesen tehetségtelenek (vansjaát maguk összerakta CGI, pár elfogadható megvalósítás), ezért 2/10-et adok, de csak mint szakmai demót látom értelmét.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad