A magyar filmgyártás filmjei 278 - Most látszom, most nem látszom (2005) / Palika leviszi a szemetet (2005) / Résfilm (2005)

30 perc rövidfilm. Nagyon lassú, de ez a lassúság nincs felhasználva semmire. Ha kétszeres sebességgel játszanák le, akkor lenne okés a tempó. De mi a történet?
Nyilvánvalóan eredetileg koncepció volt a film lassúsága, ahogy hol  kifakul, hol megint láthatóvá válik a gyerek), de rájött hogy azt nem tudja megrendezni, így kitalálta hogy anyuci azt csak hallucinálta/bebeszélte magának, és kaptuk ezt az agyondíjazott szart.

Mert ennél is kiosztott a "szakma" magának egy rakatdíjat, abban ne kételkedjünk.

 
3/10

--------------

Nem találod ki miről "szól" ez a film.
Azt kérdezed mégis mi tart ezen 13 percet?
Hát, Pálnak valódi program a szemétlevitel. És a végén van egy hatalmas csavar, ami miatt egészen 8/10-re felugrott.
Bár a végén a Spontán Éneklést én kihagytam volna, és csak zenét játszottamvolna be.

---------------------

Heh, a véletlen úgy hozta hogy a harmadik film is egy rövidfilm XD


Szürrealista (látvánnyal) kísérletező kísérleti film.

Hát, ezt is kipróbáltuk. Nem jött be. 1/10, alapvetően azért, mert egyetlen fajta trükköt alkalmaz végig (egy hajlított tükrözés). Van ugyan benne pár érdekes megvalósítás,de azok inkább tűnnekvéletlennek mind szándékoltnak:

A felső kockán a fák szinte felismerhetetlenségig torzulnak - ilyen felismerhetetlen "pacák"-ból több kellett volna mindneképpen.
Az alsó képen pedig ketten ülnek csak egymással szemben, mégis mintha körbeülnének egy asztalt egy konferencia résztvevői, értekezve valami eszméről.
Nem?

Comments

Popular posts from this blog

Naruto - Shippuden - filmek - ovak - sorrend

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Howl (2015)