A magyar filmgyártás filmjei 280 - De kik azok a Lumnitzer nővérek? (2006) / Az ébrenlét mögött (2006) / Ede megevé ebédem (2006)

Na kik? Nekem mondjuk az Egy Szoknya Egy Nadrág ugrik be...Ami nem jelent jót. Bár az alapsztori szvsz ígéretesnek tűnt... Csak az agyar dilettantizmus beleronított. Mármint előzetesről szőtt emlékeim alapján.

Btw, belegondoltatok, már csak 10 évnyi filmtermés maradt a sokból? Kb. még 150 film?

A leírásban az nem tetszik, hogy eljut a film - ezek szerint - a gyilkossági kísérletig. Könyörgöm, ez egy szaros étterem. Talán egy Poirot-ban (1900-as évek elején játszódik talán) talán beveszem, de nem a 21. században. Nem kezdesz el nácizni a beszélgetés elején.

A kezdés meg összezavart. A stúdiólogók alatt rendkívül progresszív zene-zaj lett pakolva, de a konkrét elsőképek alatt egy tirám-tarám, tirám-taráraram 1920-ból származó magyar rádiónóta hangzik. WTF?

Közben meg eszembejutott: mégis, mennyibe kerülne kinyomozni kik a címszereplők manapság amikor mindenhova kamerát telepítettek? A kritikákból megnézem mit evett, kikkel találkozott (számlán, jelenléti íven ellenőrizhető), összehasonlítom a vendégek arcát a bejáratot figyelő kamerából 1-2 másik étterem ugyanígy felszerelt kamerájával -BOOM, JACKPOT!


Az első "poén" hogy tökönrúgják Mucsit

aztán kapunk egy túlgyorsított jelenetet amit legfeljebb az indokolhat hogy a rendező nagyon részeg volt és senki nem tudta megértetni vele hogy a jókurvaanyját.

És mia jókurvaanyjáért kell narrálni, pláne elmondani egy nyilvánvalóan dühös Szabó Győzőnél hpogy ő most dühös?

A vendéglátósok Spectre-ülése (from James Bond) meg kifejezetten James Bond paródiába illik, de itt ez mi a túró???????????????

Hú, és amikor még úgy elkezdenéd beleélni magad mindennek ellenére, akkor benyomnak egy ilyen mondatot:
"Az élet olyan mint a jó sör. Habzi-habzik, aztán meg elfogy." - a komoly étteremkritikus szájába. Senki nem szólt hogy ezígy szar lesz gyerekek, írjátok újra? Mi ez, a Star Wars Baljós Anyós?

És ezmiafasz:

alatta jódlizene, és senkinek nem tűnik fel amiről beszélnek (durván étteremelemeznek).

Van néhány kötelezőcsöcs, de még azokon is látszik hogy kínosan érinti őket az egész, csak nem mernek szólni, mert Bacsó Péter rendez, és kell a pénz.
Most nézd meg ezt az arcot, szerinted  bármilyen érdeklődést mutat?


Btw, ha ez beton rajta

akkor szerintem a víz nem fogja levinni.

1/10

-----------------

Már összezavarodtam ennél a dokunál:


Most álom-ébrenlét, vagy barátság lesz a központi téma?

Az egész az hogy valami köcsög (ő:

A haverjaival visszaemlékszik milyen fasza volt neki valami nyáritábor.

Ez jó téma egy osztálytalálkozóra, de engem, egy idegent spec. nem érdekel.

1/10

------------------

Erről a filmről 2 dolgot kell tudni:
#1 Jancsó-film
#2 a tesóm egy időben rákattant a Jancsó-filmekre, de ez volt az utolsó amit a kezében láttam tőle.

Mucsi&Scherer film, kapitalizmus-szatíra akart lenni. Komolyanide kéne ollóznom az 1/10-es kommenteket, ilyen kreatívan ritkán látni embereket fröcsögni.

Az még számomra is egyértelmű hogy Jancsó már a saját filmjeiből is lop.

Értékelhetetlen. De a befejezés alapján legalább életmű-lezáró filmnek is készült (sajna 2009-ben még visszajött a gyökér egy búcsúkoncertre).





Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad