A magyar filmgyártás filmjei 285 - Randevú (2006) / Rokonok (2006) / Szabadság, szerelem (2006)

Namost nevezzetek hülyének, de én valamit nem értek:

Az utolsó mondatot. Meg úgy általában zavaros hogy ha meghalt 1950-ben akkor hogyan találkoznak újra? Meg mi van??

Amúgy: agyarul a "randevú" nem használatos "találkozó" értelemben.

A nővérke inkább látszik állatmenhelyesnek mint szociális munkásnak. Plusz ha hangosabban kell beszélnie átmegy amatőr hanghordozásba (aminél hallatszik hogy emlékezetből tolja mint az iskolai versmondóversenyt/beszédet).

Irénnek pedig semmiféle "különös mozgása" nincs, egyszerűen néma bolond. És nem is sokat találkoznak, helyete valami kirabolt muki a fő téma.,aki teljesen lényegtelenül a nővérkévelkavar.

Amúgy megfejtettem! A bolond nő az valami reinkarnálódott Irén (de nem csak látomás, mert mindenki látja), és a végén közösen lesz öngyilkos Rózsival. Meg több millió hajléktalannal.
Szóval ez egy mese a hajléktalanokról.
Hossza, vontatott, amatőr színésztársulat előadta mese, de azon túl pipa. 5/10

Kimerült a cigánykérdés, jöhet a hajléktalankérdés?

------------------

Móricz Zsigmond kötelező-feldolgozás.

Retrófilm-kosztümös film Csányi Sándorral. Nem a bankár, '92 óta nem a sportoló, és nem is az agrármérnök, hanem a színész.

Afilm teljesen mechanikusan követi a regényt vagy mit, nemakar többlenni mint olvasáskiváltó.
A téma pedig, hogy "minden jótett elnyeri méltó büntetését" nem kellene erőltetni. Az a "tanulság" csakakkor működik ha a "jó" totálisan, életképtelenül, egyértelműen naív, nem jószándékú hanem "Jó", és felette a világ bacchanáliát ül.


3/10

-------------------

Az alapötlet elmegy: '56-osozás, de az utcán lövöldözés helyett egy vizilabdameccsen. Valami híres meccs amirőlsneki nem hallott,de tökre jól hangzik, valld be.

Ehelyett azonban a valóság más:
- Dobó Kata értelmetlenül mosolyog
- Csányi Sándor eljátsza Csányi Sándort
- vizilabda szinte nincs is, utcán lövöldözés az viszont ezerrel.

Az kellett volna hogy max az első 20-25 percben vagyunk Agyarországon, felvázoljuk a hangulatot - gyakorlatilag nem kell változtatni eddig a filmen), viszont utána a vizilabdázókat lássuk csak! Ott kint, pályán és pályán kívül lássuk a feszültséget, a kötözködő oroszokat, a vízben hősiesen helytálló agyar játékosokat, rádió és tévéhíradókból elcsípett információkat a reptéren, szállóban, adminisztrációs helyiségekben, edzésen.
A konkrét medencében történő összecsapásnál lehetne bevágni mondjuk egy oroszgólnál egy elsülő tankot, egy jó védekezésnél egy ledőlő barrikádot, ilyenek.
És lássunk már valamit abból, a TÖBBI ORSZÁG hogyan viszonyult az eseményekhez. Legyenek szimpla rajongók, legyenekorosz-szimpatizánsok és agyar-támogatók, megolyanok akikcsak végzikadolgukatés nem is hallottak az egészről.

'56-ról kellett volna filmet csinálni, nem ész nélkül lövöldözni egy akciófilmben!

1/10



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad