A magyar filmgyártás filmjei 282 - Férfiakt (2006) / Friss levegő (2006) / A Herceg haladéka (2006) / Idegölő (2006)

Szóvaaaal van egy idős és pláne házas pasi, aki félredug egy ~házas fiatal prosti pasival. Reméljük utóbbi legalább nagykorú... Igen, az, és az "öreg" pasi se öreg, talán 35-40 éves.

Ja, fontos:


Azaz szabadon másolható és terjeszthető (legalábbis addig biztos amíg pénzt nem kérsz érte. Onnantól fene se tudja). Vagy csak teljesen hülye vagyok a témában?

Jó film, csak néha sötét, és a kapcsolat indulása inkább azt sejteti, minkét fickó bi, idősebb sem hetero.
A hangulat egyenletes, a látvány helyenként kísérletezik az egyediséggel, és szó nincs arról hogy itt most végig hímvesszők fognak lobogni, meg szakállas izzadt férfiak fogják egymást gyömöszkélni. Nem, ez egy párkapcsolati szerelmes film.

7/10

----------------

Lehet hogy vicces lesz, de leírás alapján simán rávágnám hogy ez a fenti film nőkkel megcsinált párja. Tudod: egy pályázat, két pályázól, két nyertes.

Mindenesetre tudom én hogy nehéz elkezdeni egy filmet. Azért, mert fel kell keltenünk az első 2, legfeljebb 5 percben a néző érdeklődését, hogy ne kapcsolja ela csatornát.
Namost magyarázza el nekem valaki hogy miért gondolták lenni fasza ötlet nyugdíjasok keringőzését, aztán semmitlátok-olyansötét ismeretlen szereplők motyogva mennek az utcán? Ránéztek munkálatok végén, és úgy döntött a stáb ez tuti jó lesz, nem kell semmit újravágni?
Aztán bámulunk kussban egy poharat. Ki és miért? Nm tudni, de muszály volt berakni utána pár percre ezt:


Értem én hogy kell vhova a stáblista, de eddig is egy elmosódott szar volt az egész (kifejezetten kellemetlen ha szemüveges vagy pláne), ez viszont "csúcspont".
Szereplőkre ennyire nem volt pénz:

Képen éppen Illető éppen TANUL. Nem házifeladatot old, meg hanem tanul. Annyira tanul hogy Csporttárs még be is esik segíteni neki.
Értem én a költségvetést, nem volt se pénz se baráti kör összeflashmobolni egy tantermenyi 30-50 főt - de még a székeket se volt lehetőség (idő) lerakni? Producer dolga amúgy megszervezni hogy stáb belóg tanítás után vagy lukasórára forgatni, nem kell ám feltétlenül hatalmas összegekért terembérlet. Csak mondom. Azt se hiszem el mondjuk hogy erre az 5 percre (felvételidő mondjuk 1 óra) nem lehetett kialkudni a teremköltséget, és tényleg szívózott az adminisztráció hogy "márpedig percenként félmillió".
És EZT miért csináltad drágám:

Azt se tudoma végén mit akartak ezzel.

Az idő elvesztegetésére tökéletes, de ezzel az erővel nézheted a Duna TV-n a halakat is. Állítólagazóta áttették a viasat3-ra.


1/10

---------------

Hű, én úgy emlékeztem 30 perces rövidfilm. Hiába, az emlékezés csalafinta dolog.
Ez azonban nem von le semmit az értékéből. Hangulatra egy olyan félamatőr film mint a Nomen Est Omen/Szabó János (2003), az ötleteredeti, a megvalósítást se láttuk még (vagy gyakran), és bár a megoldás egy idő után nyilvánvaló nekünk, nézőknek, de azt is érezzük hogy a karakterként azért nem tudnánk ilyen könnyedén oda kilukadni. És ezalatt szépen elmesél egy szép történetet, igazi modern népmesét.

8/10

Az igaz hogy a főszereplő nem fiatal, és kicsit kiégett kinézetű. Ez elsőre kétségeket ébreszthet. De ehhez a történethez pont ez a kicsit-poros, kicsit-cigarettafüstízű arc, színészi játék, környezet kell.

---------------

Egy egy fogorvosos film. Már Matthew Parryvel is nehezen viseltem el a Bérgyilkos a Szomszédomat, szóval senki ne hibáztasson hogy ahelyett hogy megnézném, inkább berakok ide még egy rész Videómániát:



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad