Dragon Ball - A 7. Kristálygömb Saga

A Vörös Szalag Rend és a Hetedik Kristálygömb a kristálygömbök második összegyűjtése, hiszen az eredeti sorozat alapja hogy a gömbgyűjtés és a harcművészeti tornák váltják egymást.
Amiért érdemes különválasztani őket, hogy a 6. gömb után a Red Ribbon Army nem szerepel többet, addig viszont uralja a történetet.

A "saga"-t nevezhetnénk amúgy éppen "Baba/Son Gohan-saga"-nak is, ha Baba a Látnok nem fogyna ki emberekből az utolsó két részre, ahol visszatér (ismét) Pilaf. Ezúttal erődje már nincs, csak pár mechára futja, de azok még valamennyire képesek felvenni a harcot Gokuval.

A Son Gohan viadalsorozat egyébként hamar értelmét veszti, mert Goku farka kb. a következő részben visszanő, szóval kb. annyi funkciója van mint azt mondani "át tud ám még változni majommá", vagy ilyesmi. De a küzdelmek szórakoztatók, főleg mert egyáltalán nem "ki az erősebb"-et játszanak, hanem mindenféle extra lények állnak sorba (egy vámpír, a láthatatlan ember, egy múmia,  stb.). Az ellenfelek egyébként szépen haladnak narratívaként Gohan állapota felé.

Baba egyébként visszatérő szereplő lesz, olyan eszköz az író kezében amivel egymástól távol lévő fő karakterek is tudhatnak egymásról.
Amiért kár, az Teknős karaktere aminek sosem lett igazi szerepe azon kívül hogy mascot, de még rosszabb helyzetben van Launch/Blanche/Lans, aki bár kiválóan van megrajzolva, és remek comic relief, de egyáltalán nem vesz részt/old meg egyetlen harcot sem. Soha. Nagy kár érte.

Btw, Macseket itt láthatjuk utoljára harcolni.

És mivel ez egy mellék-saga, Goku egyáltalán nem tanul semmit. De legalább lezárják azt a háttérkérdést, hogy Goku gyászolja Gohant.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad