Dragon Ball - Vörös Szalag Rend Saga

Ez az első "valódi" saga úgymond, rögtön 50 rész, szóval érdemes al-fejezetekre bontani. Könnyű, mert azok mind egy-egy tábornokhoz(?) kötődnek, akiknek mind megvan a saját színe.
Sajna egyúttal megvannak az első fillerjeink is, elvégre a 6-csillagos gömb elég zagyván kerül elő (még Pilaf is benéz érte egy pillanatra), és nem Goku viszi el a tetthelyről.
Igazából ennek persze oka van, mégpedig hogy senki nem akar kívánni. Míg az első gyűjtögetés alkalmával mindenki akart valamit Goku kivételével, és rögtön 3 kívánság is teljesült (kettőhöz nem kellettek közvetlenül a golyók), addig itt Goku csak az eredetileg nála lévő 4-csillagost indul felkutatni, a többit pusztán kényelemből tartja magánál.

További fillert jelent az egész Pokoli Torony sub-arc, ahová vmi random falu vezetőjét megy el Goku megmenteni. Nem mintha nem lenne érdekes ahogy legyalulja Schwarzenegger-terminátort, vagy Android-8, vagy az a falószörny a szemétledobóban, de az egész ügy semmivel nem járul hozzá se Goku fejlődéséhez, se a gömbök összeszedéséhez.
Sőt, az író arról az ígéretről is megfeledkezik, hogy Goku visszatérjen az említett faluba.

Az ez után következő sub-sagaban viszont rögtön valami kalózkincset is keresgélnek (a később keletkezett One Piece ide-fanfictionelhető lehet?) ami véletlenségből pont ugyanott van ahol a 3-csillagos kristálygömb.
 Itt egyébként feltűnik egy egyértelműen meleg karakter. Krilin korábban pedig azzal a magazinnal a magazinok között...


Goku új technikát nem tanul, helyette különleges erőléti edzést kap.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad