Dragon Ball - A Harcművészetek Nagy Tornája 1

15 rész, és itt látszik hogy a sorozatát az írónak jóváhagyták - egyenesen közli hogy Goku azért nem nyeri meg a tornát, hogy a sorozat sokáig futhasson és ne érjen azonnal véget. Heh.

Először persze fel kell készülni - az az időszak eltart 8 hónapig. Felkészülni Zseniális Teknősnél tud, ahová megérkezik egy új állandó szereplő is: Krilin. Majd később Launch is, ami franciásan ejtve a magyar szinkronban "lans" lett az angol "launch" (lövés) és a francia "Blanche" (ejtsd:blans) név fúziójából (pun intended).
A felkészülés során kiderül hogy Krilin képes egyelőre lépést tartani Gokuval, sőt, egy ponton még le is győzi a kis nem-embert.

Egy sor direkt harcot látunk, de elidőzünk a kulisszák mögött is, és marad idő ünnepelni a végén. A harcok nem a nyers erőről és a technikákról szólnak még, az egész igen képregényszerű inkább mint mangaszerű Fertő és Dzsuva harcával - amit kicsit komolyabbra vesz a Nam elleni küzdelem.

Goku végül természetesen nem nyer, Zseniális Teknős győzi le, méghozzá Goku majom-alakját is. Ennek során következik be egyébként az első értelmes-lény-halál (korábban csak állatok haltak meg, és azokból is étel lett leginkább), bár ez valószínűleg annak a számlájára tudható hogy az író egyszerűen elfelejtkezett a Nyúl Bandáról, ami a Holdon végezte.


Goku új technika: megkettőződés (illúzió)

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad