Hitt- és erkölcstan - 5. osztály

Nos, miután átnéztük mit vesznek anyagként azok az ötödikesek akik az alternatív oktatásban vesznek részt, azaz erkölcstant hallgatnak, lássuk mit tudnak ugyanekkor a hittanosok! Ez pedig biztos nem egyházi hittan, hanem kötelező órakeretben leadott elmerombolás, amit onnan tudni hogy „hit és erkölcstan” szerepel a címben.


A tartalomjegyzékből az anyagról nem sok derül ki, legalábbis ha az erkölcstan-anyagot akarjuk számonkérni. Masszív hittan van itt a Bábal Tornyáról, meg Jézus megkereszteléséről. Ami arra mutat, aggodalmunk nem alaptalan, a hittanosok szart se tanulnak erkölcsről.

„Mit gondoltok, milyen ötödikesnek lenni?” - teszi fel a kérdést itt is a bevezető. Hát haver, haljak meg ha tudom, az itt a helyes válasz, első nap, első órán ötödikben.
„Aztán van olyan is közöttetetk, aki a táskáját is egyedül pakolja már.” - a hittanosok valami GYP-s tagozat, vagy mi? Én már másodikban is mindig szülői ellenőrzés nélkül pakoltam.


1.fejezet, idézet: „Aki féli az Urat, oktatja ő hogy melyik utat válassza.” - azaz ha odajön az izmos osztálytársad megverni, jobb ha befogod a pofád és teszed amit mond. Talán nem a legjobb lecke...

„Keress minden nap útmutatást a Bibliában” - „Aki idegen istenek után jár, mág ha közeli családtagod is, verd agyon, ő a hibás.” Kösssz...

„Isten döntése – a Világ teremtése” - nincs kifejtve miért lett volna ez döntés, miben állt a döntés. Ez egyszerűen ürügy a teremtéstörténerttel való agymosásra.

„A bűn az istennek való engedetlenség.” - azonnal számoljuk fel a börtönöket és engedjünk szabadon minden gyilkost, legalábbis aki azt állítja Isten parancsára cselekedett! És öljünk meg minden buzit akkor már...

Éééés máris itt az evolúcióellenesség, tudományellenesség:


Egyébként az is mondja, hogy a tanárok-tudósok hazudnak, Bábel tornya MEGTÖRTÉNT ESEMÉNY. Hihetetlen.

A 18. oldalt megpróbálták eldugni az érdeklődő elől, de ha belenagyítunk az eltűnő oldalba, visszajön a szöveg, lol. Ekkor megtudjuk, hogy aki nem a felekezeted tagja, az nem szeret senkit, önző a végtelenségig, és csak rosszat csinál.



Majd kapunk egy történetet arról is, hogy Isten nekiállt éhezéssel zsarolni a Kiválasztott Népet hogy ne más istent imádjanak. Amik a könyv szerint természetesen „nem valódi, hanem képzelt istenek” - peeersze a Seregek Ura meg valódi, mi? Pfff.
A hab a tortán pedig, hogy ezután órai feladatként adja, hogy „Illés korában hogyan készítenél időjárás-előrejelzést”. A tudományellenes fasz.


A 25. oldalon pedig a tankönyvkiadó elköveti a KURUZSLÁS TÖRVÉNYSZEGÉST. Hogy a faszba engedélyezhetnek államilag egy „tankönyvet”, vagy bármiféle irományt, ami törvénysértést tartalmaz???


Bónuszként simán megemlíti hogy rabszolgák, de szarik bele etikailag. Mert egyetlen dolog számít ezeknek: Isten ÁLLÍTÓLAGOS kinyilatkoztatásai. Ha valaki azt mondja ő azt mondja amit Isten, akkor ő próféta, és akkor leszel szíves véresre kúrni azt a csecsemőt!


A könyv teljes hátralévő része mindössze annak súlykolása, bármit tettek Isten Kiválasztottai (vagy maga Isten), az feltétlen jó, és ha hiszel Istenben, akkor sebezhetetlen vagy, odaállhatsz a vonat elé és karcolásod nem eshet. Meg a faszt nem.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad