A Szekta (2013)

1. rész:

 
Úgy indul, mintha egy dokumentumfimet néznénk.Valami Billy vezeti, és vmi nő a nővérét és annak gyerekét keresi, mert szerinte oda tűntek el. Találnak ahova érkeznek egy befalazott embert - és ekkor kiderül, eddig egy tévéshowt néztünk (a sorozaton belül).


A sorozat tuti népszerű, mert kocsmákban is vetítik, mint valami rögbimeccset.
Valami fan meg arról beszél, hogy "megfejetett" valami nyomot. Játék a műsorral kapcsolatban?
Az biztosnak tűnik, hogy a gyártó semmit nem tud erről, mert a köv.jelenetbeszélgetés egy producerrel, és ott kiderül hogy a fenti típusú hardcore rajongó számukra nem legit, nem a marketingkampány részei. "Ez csak egy sorozat. Ezek csak rajongók."
De a másik szerint egyesek félnek. A sorozattól. A rajongóktól.

És megismerjük leendő főhősünket, akit felhív az öccse, aki nyilvánvalóan fél. Na vajon mitől. A srác hardcore rajongó, és állítólag "kapcsolatba lépett velük", "most megfigyelik", mert"nem csak egy sorozat, hanem annál sokkal több".
Bátyó azt hiszi öccsi (Nathan) megint csak drogos paranoiától szenved, mire az ad egy nevet (MaryAnn) és egy piros-kék szemüveget (olyan 3D-s).
Aztán a srác rövid úton el is tűnik, miután megnéztünk egy olyan-mintha-hozzád-beszélne hírdetést a sorozattól.


Kijön a rendőrség, és újságíró bátyus többek között felhívja rá a figyelmüket hogy a vér a helyszínen nem fröccsent, hanem beszívódott. És a sorozathoz picit korábban éppen ilyen anyagot kerestek. Biztos csak véletlen...

A képi megoldások érdekesek. "Billy" mintha folyton kinézne a sorozatbani nézőre, illetve mivel a monitorokat keret nélkül mutatják, mintha ott létezne valami dimenziókapun,varázsablakon át a sorozat valóságában. Nyugtalanító.
Ahogy az is, hogy Steven Rae, a sorozat gyártója nem elérhető.
A fura viszont, hogy a sorozatban Billy ad egy 3D-szemüveget az ottani nyomozónak, mint Nathan a "valóságban"...

Majd megtudjuk, hogy még egy hardcore rajongó, aki öcsi 'barátja' volt, is eltűnt.

Bátyó a sorozat egyik assziszentsével (Sky), aki segít neki, egy élő szerepjátékos csoporthoz mennek, akik a sorozatot játsszák újra jelmezben.
Megtalálják Mary Ann-t, aki öngyilkos lesz minta sorozatban egy alak. Mennyire fanatikusak ezek?
Ami viszont nagyon bejön hogy nekünk, a nézőknek nem kell a nyomok után nyomozni, mert pl. a 3D-s ábrákat megmutatják nekünk anélkül hogy fel kéne vennünk egy 3D-szemüveget.


Ja, amúgy a valóvilág fekete nyomozója is szektatag. Vagy valami.

2. rész:


Mostanra azonosítani tudjuk mi történik a főszereplők által: az újságíró/Skyfekete nyomozónő a valóság, a szőke fehér nyomozónő a sorozat, no és persze ha nem ismerünk fel senkit, akkor a szerepjátékosok. Talán.

Hm. Az előző rész végén azok mégsem szerepjátékosok voltak.

Újságíróék kiszúrják az előző rész öngyilkosának temetésén hogy a rendőrnő gyanús, meg hogy a férj átad neki valami csomagot (aminek vagy lesz jelentősége, vagy nem). Továbbá kiderítik, hogy Nate egy korábbi forgatási helyszínről telefonált. Ott szereznek egy ipari kamerás felvételt (vmi McDonalds), amin látszik hogy a férj felügyelte Nathant.

Közben a Billyt játszó színészt zavarja hogy eltűnt a producer, mert így nem adhatja le a kreatív ötleteit. Ami fura, mert azt hihettük eddig, Billy a 'sorozatban' és a 'valóságban' is A szektavezér. Lehet hogy nem így van?

A férjet aztán felrobbantják. Az Igazhívők - bárkik is azok.

Megjegyzem,az előző részben talált lemez furán viselkedett. Az újságírónak vmi programot telepített - az informatikus barátnőjének viszont szétcseszte a gépét (bár még így is kihalászott egy újabb szimbólumot).

3. rész:


Van valahol az1. részben, meg a 12. rész címkártyáján egy utalás rá, hogy a p talán görög betű (pí?). Görög betűkkel beütve a PEM az "panhellenic association of translators" - azaz simán a kódfejtésre is utalhat.

Hm, ez a főcím-jel biztos azoknak van akik nem szúrták ki az 1. részben.
Mindenesetre az előző részben talált triplakard-szimbólumot az író (Steven Rae) most rakja a sorozatba. Tehát olyasmire akadtak,ami még nem volt a produkció része.De akkor honnan jött az infó, ha a titkolózást fullba tolják? És hogy került a sorozatba?

Felbukkan Nate korábbi barátnője, aki szerepjátékos. Ez az után van hogy a csoportját Nate(?) összehívja, ráijesztenek az egyik tagra - hgy mikor megnyugodott végül mégis kinyírják. WTF?

Közben a Billyt játszó színész vmi rajongót kúrogat. Eléggé fillernek tűnik.

Időkódokkal szórakoznak,meg hangfile-okatjátszanak le gyorsítva-lassítva-visszafelé. "Ez a bizonyíték hogy üzenetek vannak a filmben? // Vagy olyasmik amiket a labilis rajongók üzenetként értelmezhetnek."
Asszem a rész végén,a stáblista legelején van egy visszafelé lejátszható mondat. Persze lejátszóm nincs hozzá.

4. rész:





Meh, ez egyszerűen az előző rész tagmondata.
Az első rész homályos arca pedig a rajongói oldalakat jelentheti (l. 2. rész). A 2. rész négyzete meg 3D-sen jelent meg, bár csak kvázi, mikor megtalálták a gyereket a dobozban:


A bekarikázott M pedig 01-44-58 = 02-04-12


Találkoznak vmi nővel, akinek a férje is hardcore volt, szintén eltűnt, szintén kb. 2 hete. Mi folyik itt?
közösen eljutnak ide, akármi is legyen ez:


Sajna másnapra a szekta kiönti betonnal az alagutat.

5. rész:


Hát ez elég egyértelmű.

A cég megrendezi az első partiját, újságírónk meg Nate egyik újdonat, Igazhívő haverját keresi rajta.
Elég lagymatag rész.

PS: akit"Billy" kúrogat is szektatag.







6. rész:

nem kell számolgatni, megtettem én: 55 pont van az ábrán a közepén kívül

A sorozat első partiján drogot tesznek az italokba, és Sky kórházba került miatta. Eléggé filler-rész.


7. rész:

hát ha a négyszögek egy kút volt, akkor ez egy lépcső lesz. Vaaagy a négyszög prototípusa.

A fekete rendőrnő (Sacelic) aktáját sikerül megszerezni, és egy csomó gyerekfotót találni benne régről. Ki tudja lesz-e jelentősége.

Btw, ez a fickó az X-men 2. filmből?


Hm, az a jel vmi másik fajta szektások.


Hm. Mi az eredete a szektának?
Nos, volt egy kommuna, vagy szekta, ami egy házban lakott, és 22 (20?) gyerekük volt. Egy nap a felnőttek eltűntek, és Sacelic elkezdett Legyek Urát játszani a város közepén...
55 tükrözve 22?

8. rész:


Talán csak a vonalak és a négyszög kombinációjára utal.

Sky rendőr apjának aktáira bukkannak és átnyálazzák bizonyítékért.

Még 13 eredeti szektatag maradt (12 Sacelic halála után), és vmi választ keresnek. De mit? És mi köze ennek a sorozathoz?

9. rész:

Vótmá', az első részbe'. Felteszem Rae, az íróra való utalás.

Hm, a szekta a Billyt játszó színészt akarja. De minek? Áh, csak eszköz nekik, kellemetlen eszköz.
Btw, a szerepjátékos csajt sok résszel korábbról lesittelték, és most aggódik hogy a szekta kinyírja, ezért kegyelemért könyörög náluk.
Emellett találnak egy ál-Steven Rae-t, és egy régi képet valakiről "Billy" ruhájában. Mintha a szektások a sorozattal újrajátszanák a múltat - de minek?

10. rész:


Ez vmi elektroncső. A tévéközvetítés/műsorsugárzás szimbóluma?


"A föld sose hal meg."
Hm.


Amit nem értek, hogy most a szektások és Steven Rae nem egy csapatban játszanak??

11. rész:


Valami olyan koncepciót dobnak be mint a Videodrome. "Long Live The New Flesh."


12. rész:

mit tudom én? Az utak összekapcsolódnak? Végülis van még ezen kívül egyetlen rész...

Igazán kárt amúgy hogy a sorozatát ment Fringe-be (A Rejtély. Tudjátok, az a sorozata párhuzamos dimenziókkal).

Később a részben ehhez megadják a maradék kódot ha nem vettük észre (vagy benne se volt):12. rész, 8'51''. Ez az az időkód amiben Nate súg neki egy üzenetet amit ki kell vinnie az újságíró-bátyjnak.


"ez egy ismétlődő fibonacci-sorozat"

Valaki, akinek a "neve" C, és egy talán-telefonszám?

A sorozat elején ugye találták azt a befalazott mukit - újságíróék visszamennek a templom/adótoronyba, és ugyanúgy találnak egyet, csak ez már csontváz. És még egyet, és még egyet. Úgy tűnik a Valódi Billy bekattant, és kinyírta a szektáját.
De miért csinálja most a sorozatot? Mert nyilvánvaló hogy ő csinálja.

Hm... Nem hiszem hogy a valóságban is megjátszották, de...


13. rész:


Az a "c"-betű vajon mi? Görög betű? Vagy egy utalás ohm-törvényére, vagy valmelyik másik görög betű, esetleg valami másik (pl.ciril)abc...



Ha beütöm a google-fordítóba a karaktereket, a "c"-t meg görögül a virtuális billentyűn, ezt dobja ki:


műsoridő? műsor vége?

Mindenesetre Újságíró megmutatja a szektásoknak a csontvázakat Nate-ért cserébe.

A rendőrség elfogja a főszektást mert vki feldobta,aszekta felszámolja magát. Megerősítenek hogy Steven Rae valószínűleg azonos Valódi Billyvel (vagy rajta kívül még egy felnőtt szektás megmaradt, ez nem tiszta), valamintmegjelenikegy ne-nézd-a-sorozatot csoport...? Utóbbit nem értem.


És EZ mi a franc?


Imdb segít kicsit: a 6. részben szerepelt a színész/karakter. Hm, Sky apját játszotta, akiről egyes azt mondták Steven Rae...

Btw, a "netes pluszjelent"-ben (azepizód második fele) megadott cím létezik, de USA-only.


A "webizódban" eljutnak egy újabb holttesthez. Asszem Valódi Bill.
A sorozatnak van képe azt mondani, vanegy évszázadok óta működő MÁSIK SZEKTA, amihez csatlakozni akartak.


Legalább a szektavezérért eljönnek az igazhívők, mikor rájönnek, jól átverték őket, és a Szekta nem a sorozatról szólt,csakvalami őrült kajtatta a családját.
És mivel befut velük "QuentinYaro", azaz Sky apja, elég nyilvánvaló hogy ő Steven Rae. Épp olyan magányos túlélője a szektája beavatásának, mint Nate a sajátjának.
De hogy mi a szar van a sorozattal a sorozatban...? Az biztos, hogy annak vége.

Ott a felállás az volt, hogy egy pisztoly, egy golyó, Billy, a nyomozónő, vagy a nyomozónő szüleinek gyilkosa le lesz lőve, és ezzel véglegesen elbillen a mérleg nyelve, tehát az a sorozat nem folytatható. Ami viszont azt jelenti, feltehetően a sorozat sem volt berendelhető 2. évadra. Lévén a Második Szektáról szart se tudtunk meg, és a sorozatbani sorozatnál főlegazért voltunk mert ott nyüzsögtek a szektatagok - megintcsak nem volt előkészítve második évad. Bár van utalás rá, hogy a főszektás anyja, akiről a sorozatbani sorozat fehér nyomozónőjét mintázták, a Második Szekta tagja.

"Nahát, ezek a dolgok csak úgy szétesnek."

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad