One Piece - Mindent a One Piece-ről, Huszonnegyedik Sziget

264-312 részek:

Az öngyilkosság nem vicces, ezért ezt a Szigetet bannoljuk.

Kulcsinfók: Robin ismét csatlakozik, és kiderül hogy nem lehet egynél több Devil Fruitot enni.

Szimbolika: a World Government a 2VH utáni civilizáció, amit az író jó japán módjára gonosznak tart, és siránkozik a fejlecsapdosós császári kor után. Szánalmas.

Szintén szánalmas a 3:30 hosszú legújabb intró, amire még rájön az "ez történt az előző részekben" (újabb 2-3 perc), a reklámszünet (15 mp), no és az outro/ez lesz a köv. részben (30-40 mp). Azaz egy részben a tartalom a nyilvánvalót levonva alig 17-17.5 perc.

Ja, és valahol útközben elfelejtette az író hogy Robint kivallatni, és felhasználni akarta a Világkormány, hogy elolvasson nekik ősi feliratokat, amikből megafegyvereket készíthetnek. Helyette simán nekilát kinyírni Robint, ami egy indokolható cél lenne (ha nem tudják elolvasni, nem tudják megépíteni, így világbéke).

Mellesleg az író bepróbálkozik egy Dragon Ball Z-ből lopott erőszintméréssel (irreleváns, mert a karaktert ami meg tudja adni tö9bbé nem látjuk), illetve egy technikai fejlődéssel (2nd és 3rd Gear), de jelentős különbség van egy valódi fejlődés és ezek között. Ezek itt ugyanis csak ötletek, nem hosszas tanulás és edzés árán elért eredmények.

Kulcsepizódok:
- 284
- 300+

Da Fok R Díz epizódok:
- 291-292
- 303

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad