A magyar filmgyártás filmjei - 2018

 Tehát csakis a wikipédia listájára hagyatkozok, erőfeszítést a címek összegyűjtésére nem teszek, mert nem vagyok rá hajlandó.

2018-ban így az alábbi filmekről van tudomásunk:

1    Ruben Brandt, a gyűjtő
2    Déva
3    Örök tél
4    Drakulics elvtárs
5    Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)
6    A merénylet
7    X – A rendszerből törölve

A Ruben... egy érdekes animációs produktum, saját posztot fog kapni, pláne hogy nem csak imdb-adatlapja van, de komoly profitot is hozott (a gyártási költség 5.5-szörösét).


A Déva egy echte albínót használ főszereplőnek, ezért gyanítom hogy amatőr teljesítménnyel lesz dolgunk. Az is biztos, hogy pénzmosodaként szolgált, mivel 150,000 euro költségre hozott kevesebb mint 1,000$-t (nagyságrendileg amennyire minket itt érint, 1:1 arányban átváltható a kettő, 400 HUF-os árfolyammal számolva 60 millió HUF-ba került az adófizetőknek).
Viszont látszik legalább minimális művészi hajlam rajta, ha megtalálom, lesz róla poszt.
 

Az Örök Tél a leírás szerint kommunistázós állampropaganda, nem vesztegetek rá erőforrást. És persze szokás szerint pénzmosoda is. 423 millió HUF-os költségre hozott 3,671$-t = ami kb. 1.5 millió HUF. Rendes helyen, sőt, olyan helyen ahol legalább csak kicsit vannak megőrülve, a rendező soha többé nem kaphatna munkát.
 

A Drakulics Elvtárs valami szatírának hangzik, gyanús hogy csak újabb kommunistázással van dolgunk. Az biztos, hogy veszteséges lett, a költsége (2,000,000$ = 800 millió HUF) alig a negyedét termelte vissza, azaz ez nem lett egy újabb Jojo Nyuszi (sem A Tanú).
Az is sokat elmond a film "értékéről", hogy csak úgy fent van a u2bon. 
Nos, random elindítottam, és máris látom hogy ezt egy rakás tehetségtelen szélhámos rakta össze, akik még a fókuszt se tudják beállítani:



Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) címformátum alapján vígjáték, és a leírás (diák beleszeret a tanárába) is tipikus madzsar víghjáték alaphelyzet. De dráma/thriller van ráírva. A közölt képek borzalmasan fakók (ismerős magyar filmgyártási hiba).
Az biztos, hogy senki nem volt kíváncsi erre a szemétre, bár a költségvetésre csak a többi film keretéből tudunk következtetni. Azokkal összehasonlítva az 54,000$-os bevételt, egészen biztosan oltári nagy bukás volt.
Akkora hulladék ez, hogy a u2bon már fenn is van! Innen máris látjuk mekkora fantáziátlan szemét, de azt is, hogy az egész stáb inkompetens barom:


Hol itt a fókusz, kamerások gyöngye? Vágó és rendező nem szólt hogy vegyük újra?

A Merénylet-nek még rendes imdb-s adatlapja nincs, naná hogy nem foglalkozunk vele. eleve tv-re készült dráma, azaz a kutya se kíváncsi rá. Azért eltapsoltak rá 120 millió HUF-t.

Az X - A rendszerből törölve nem pártmegbízásból, hanem művészi hajlamból készült a Liza a Rókatündér stábja kezéből került ki.
Ott számították el magukat, hogy amit csinálni fognak azt meg is nézik ha az jó. Erre forgattak egy svéd mintájú krimit társadalmi-scifi elemekkel.
A film jó, a látvány remek, csak éppen a skandináv filmek stílusa errefelé nem népszerű. Ezt úgy fel kellett volna ismerni, szintén a vígjátékokra való kétségbeesett igényt a magyar közönség részéről.
Az is betett neki, hogy a DVD-piac mostanra jószerivel leállt, így a házi video eladásoknál se tudott igazán pénzt hozni, ami ugye nem is olyan régen még komoly esély volt.




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad