Steven Seagal 13 - A patrióta (1998)

Nem összekeverendő a 2000-es Mel Gibbson filmmel.
 
 Seagal karakterének foglalkozása:
- közegészségügy (DARPA)
- orvos, állatorvos, mikrobiológus, immunológus

Eredeti cím: The Patriot = l. a hivatalos címet

A gyártó cég az Interlight Pictures (a film szerint), amit a kereső egyszerűen "Interlight"-ként tart sázmon. Nem volt egy nagy stúdió, a film egyenesen DVD-re ment. A tartalmi összefoglaló alapján Kevin Costner - A Jövő hírnöke, és Sean Connery - Medicine man-jének összegyúrása. A legnagyobb forgalmazójuk a Touchstone Pictures volt, ami a  Walt Disney leányvállalata.


Ez nem tudom miféle képarány.

Seagal a Tehenekkel Suttogó.
 
Egy nacionalista-milicista kommuna vezérét tartoztatják éppen le a szomszédban - ám ő közben megfertőzte magát valami Végítélet Vírussal.
A vírust egyébként a kormányzat már keresi, és persze Super Seagalt is felhívják ezügyben.
Aztán Seagal körül elkezdenek hullani az emberek, erről eszébe jut a talán-CIA-s ismerőse, és visszahívja őket.

36 percnél kiderül, hogy az ellenanyag már csak lassítja a betegség lefutását. Mondjuk ez kérdés hogy csak a közvetlenül fertőzött szektatagoknál (akik jóval nagyobb adagot kaptak), vagy un-block.
A 42. percben a szektavezér valahogy kiszabadult, és elfoglaták a kórházat, mer' "A Nagy Tes'vérnek bizti van titokban jobb ellenanyaga". Hát nincs.
Viszont Super Seagal  lánya immunis a betegségre! Yeah!
 
Seagal miért a pengéjénél fogja azt a kést?
 
 
Seagal elmegy egy katonai víruslaborba, mert persze hogy van a közelben ilyen, és a hamisított DARPA-igazolványával simán be is engedik.
Az állomáson egyébként mindenki fertőzött, mert a parancs arra nem vonatkozik mikor jön a vírus, hiszen ezek is oltásellenes vírustagadók.
 
A film hatásvadász, és a Seagal-akciókban is szegényes, de ha tv-szinten is, ez legalább film, nem 90 perc akciójelenet. Hozzá nézzük meg ezt a képet:


A sminkkel most ne törődj, a párnára figyelje:

 
Az ilyen részletek amik a szememben mindig pluszpontot érnek. Egy nyamvadt, pici izzadságfolt a párnán. Ennyi különbözteti meg a gagyit az erőfeszítéstől.

Ja, közben Seagalék rájöttek, hogy valami virág lsz a gyógyszer. Mármint virágból lesz a gyógyszer, de ezt a tudományellenes nézőközönségnek ne így mondd, hanem úgy, hogy a virág a gyógyszer, a tudomány meg egy csaló összeesküvés, aminek a célja a beteg betegentartása, bezzeg a "természetes gyógymódok"!

1 óra 14-kor a milicisták elkapják Seagalékat.
Seagal rögtön ki is nyírja a szektavezért.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad