A magyar filmgyártás filmjei - 2020

1    A feltaláló
2    Tékasztorik 2.
3    Zárójelentés
4    Békeidő
5    Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában
6    A mi Kodályunk
7    Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
8    Barta Tamás – Siess haza, vár a mama!
9    Pesti balhé
10    Patthelyzet
11    Hab
12    Magdolna
13    Nincs parancs!
14    Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
 
Életrajzi és dokumentumfilmek (másszóval dokumentumfilmek):
- A feltaláló: és azzal a lendülettel kommunistáznak is egyet. Ennek megfelelően oltári bukás is lett, alig 26,062$ bevételt hozott.
- Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában: a poszter még cukicicás is próbál lenni (felteszem az ott valójában egy hiúz).  Kizárt, hogy bárki látta.
- A mi Kodályunk: természetesen bevételi és költségadatok nincsenek, wikipédia szócikk nincsen, imdb-n hogy miről szól összegzés nincsen.
- Barta Tamás – Siess haza, vár a mama!: imdb adatlapja sincsen.
- Magdolna: a totál egyszerű címadás ellenére nem ügy megtalálni az imdb katalógusában. Nem mintha segítene, mert minden ami elmondaná mi ez, hiányzik.
- Nincs parancs!: imdb adatlap nincs, de fogadok kommunistázós propagandafilm. Ilyen címmel...


Propagandafilmek:
- Békeidő: a poszteren egy rakás kommunista vöröscsillag mézeskalácsból (de nem vernek át, az ott kommunista csillag), és van bevételi adatunk: 445$, ami gyakorlatilag semmi.
 
 
Tékasztorik 2: az elsőt se láttam, ez se érdekel. Tucat magyar-vígjátéknak tűnik.
 
 
Zárójelentés: Kategorizálva nincs, a poszter szerint mindenki 90+ benne. Valahogy ezekkel a nevekkel akik felbukkannak benne (Eperjes Károly, Udvaros Dorottya, Stohl András, Csákányi Eszter) az imdb-n megadott 772 HUF-t nem nagyon tudom elképzelni valós adatnak. Á! Még jó, hogy van wikipédia-oldala ennek az filmnek ebből az évből kivételesen (a 14 filmből 4-nek van csak). Ezek szerint valaki pontokat rakott vesszők helyett a 0-k elé, így eltűntek a milliók. Ez azonban csak a forgatókönyv ára, a teljes összeg: 7.5 + 10 + 523.4 + 16.5 = 557.4 millió HUF volt a teljes gyártási költség! (Egy későbbi cikk megerősíti ezt a becslést: 523,401,575 HUF adóforintot költött el rá a Nemzeti Filmintézet.)
A film maga dögunalmas tévéfilm.


Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák: a legkisebb évkarikás közönségnek. Nyilván hozza a kötelezőt. Fizetni nem kell érte, u2bon fenn van. De felteszem, még így is nyereséges volt a gyártás. Mert EZ népszerű.
 

Pesti Balhé: nagy "reményekkel" kecsegtet a tény, hogy videa-n ez is csak úgy ül.
A thumbnail meg olyan Barátok Köztös, az garancia a "minőségre"!
 500 millió HUF-ra hozott 366 ezer $-t, ami 400 HUF-os árral számolva alulról súrolja a 150 misit. 200 HUF-os váltással a felét. A wikipediás szócikk szerint 110 milla a forintban mért eredmény, ami különösen azért ciki, mármint hogy forintban méri a wikipédia, mert ennek van angol címe. Hogy hány lengyel beszél így, az érdekelne, ugyanis ott lőtték fel streamingre. Ahol pedig tényleg átmegy az egész abszurdisztánba, az a cím millió nyelvre lefordítása - kit akarnak ezzel átverni?


Lehet szándék volt eladni oda mind a filmet, csak senkinek nem kellet, mert szar. Belenézve a rendező még traileren (előzeteseken) kívül mást nem gyártott.


Patthelyzet: Ez is van videa-n! Minek mennél moziba, he?
Szar magyar sorozatokon (Jóbarátok stb.), másik fele meg színpadon edződött színész. Hát úgy is néz ki ezek után, rakás szar az egész. 
A bevételeken is meglátszik: 1,114 USD. Az nevetséges. Gondolom erre is költöttek 500 millió HUF-t, de persze nem merik bevallani.


Hab: a vida-n minden IS van. Kár a tárhelyért ha engem kérdeztek. Viszont imdb-n is könnyű volt megtalálni a profilt. 400 milliós költségvetés, 214,563 $ bevétel, ami jóindulattal (400 HUF-os átváltással) sincs meg 100 milla. Kirúgni mindet!
Ez kérem miféle képkompozíció, és miért kézikameráznak?


A zene amúgy ezeknél az izéknél stock-anyag, azaz fizetni azt nem kellett érte, ugyi?


Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre: Leírás szerint ilyen migránsmagyar hazaköltözik, de libsi pasija letagadja hogy ismerné bőszítő propagandafilm. A videa most sem hagy cserben.
Megint: ez milyen képkompozíció? És ez nem valami átmeneti kép, így beszél (jól érzem hogy a képen kívüli lapról felolvas?) vagy egy percig!
 


A Pénzmosási Hadművelet megint ment, 354 misire alig 117,368 $-t hozott, ami 400 HUF/USD esetén sincs 50 milla.


-------------------------
 
 
Tehát ebben az évben nem találtunk egyetlen, kicsi figyelemre is érdemes filmet sem.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad