Vampire klánregények, középkor

Ez a 13 regény egymás után következik időrendben nem egymást átfedve. Sajna mint kiderült központi rejtély sincsen - pedig hogy érdekelt mit kezdenek azzal, hogy míg a sima klánregényeket a nosferatuval zárták, itt azzal kezdenek. Ezért nem is kap minden regény külön posztot. Nincs ok rá.
 
Nosferatu:
 
 Konstantinápoly lángokban áll, éppen elfoglalják. Egy Malachit nevű nosferatu a város hercegét, bizonyos Mihályt keresi hogy tegyen végre rendet, és montse meg "az Álmot", "Konstantinápoly Álmát", bármi legyen is az. Van 13 könyvük hogy elregéljék, különben ideges leszek.
No,si gazából a 3. fejezetben kiderül mi is Az Álom: a vámpírok és az emberiség együttélése. Hogy ebbe hogy keveredett a vallás, miért pont a kereszténység, és hogyan viszonyulnak ehhez az egész kereszténység-dologhoz a sokkal ősibb klánok, klántagok sajna sosem derül ki, pedig egyértelmű téma kellett volna legyen, ha már kell nekünk a középkori környezet .
A vampire the masquarade remekül működik ugyanis modern, multikulturális környezetben. De komoly kérdéseket vet fel egy olyan korban, ahol egy bizonyos vallás uralkodik kb. mindenhol (kereszténység Európában, és Kolombusztól Amerikában, hinduizmus illetve az iszlám (mogul kor) Indiában, buddhizmus és annak variációi Ázsiában). Ha ebbe besétál egy vámpír az ógörög, római, asszír, vagy tököm tudja milyen korból, vagy mondjuk egy meghódított kelta druida, hirtelen nyakába szakad az összes vámpírképesség, amivel jól visszaüthet a keresztény hódítóknak - vagy egyszerűen csak kacag a naivitásukon, lévén ő már a judaizmus megjelenése előtt létezett ezer évvel -, azt igenis meg kell magyarázni.

Kellene.

Assamita:

Hát igen, az asszamiták hozzák is a vallási témát, rögtön nekilátnak terjeszkedni Konstantinápoly/a Kelet-Római Császárság kárára.

Kappadók:

A kappadókok észreveszik, hogy kezdenek kihalni. Kit érdekel.

Szettita:

Még mindig ott tartunk, hogy Konstantinápoly ég, és mindenki menekül. A szettiták menekítenek, így húznak hasznot az egészből. 4 kötet, és a történet egy helyben topog.

Lasombra:

Lucita van.

Ravnos:

Előzménykötet a Malkávhoz.

Malkáv:

Anatol bla így, Anatole bla úgy. Épp eleget kaptunk Anatole-ból a soima klánregényekben, köszöntem, lapozzunk.

Brujah:

Annyi plusz jár érte, hogy a vallásháborút (ezúttal egy másik városban, ahová tömegek menekültek/menekülnének) megpróbálják opportunistán kihazsnálni.
A kérdés viszont adott: miért csak ő? Ő miért igen?

Toreador:

Vámpír politika, kis léptékben, Konstantinápolyhoz, vagy Az Álomhoz nincs köze. Skip.

Gangrel:

Nézd, oké, átalakíthatjuk a sorozatot egy Ventrue-történetté, de ezen a ponton... Szóval az előző ponton is egy ventrue volt az akadály, most egy ventrue vezette sereg menne át vmi gangrel erődin. Nem sokat számít az egész.

Tremere:

Megint valami ventrue kapcsán keveredünk dolgokba, a lényeg, hogy a tremere varázslónknak vmi másik varázslót kell lenyomnia. Ez a téma már egy kicsit unalmas a varázslóvámpírokkal, nem?

Ventrue:

Ja, szóval a  ventrue szál vége, ha jól látom.

Tzimisce:

Gyenge. Mihyál meghal, Malachi9t bosszút áll ezért, kijelenti hogy Lenin Az Álom él, élt és élni fog, azzal kalap-kabát.











Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad