A magyar filmgyártás filmjei - 2019

 Ez és a további évek filmjeit látva, meg a korábbi tapasztalatokra alapozva, a dokumentum-, rövid- és csak fesztiválokon mutogatott filmeket úgy tekintem, nem is léteznek.

1    FOMO – Megosztod, és uralkodsz
2    A Mandák ház lelkésze
3    Kölcsönlakás
4    Folyékony arany

Így a Folyékony Arany azonnal kiesik, bár javára legyen írva, hogy a videa-n fent van, ami egy olyan site, aminek ér osztani a LINK-jét.
Semmi érdekes nincs ebben az egészben, olyan, mint a komcsi diőszak alatt készült "dokumentumfilmek", amik inkább voltak propagandafilmek a teljesítményről, mint információhordozó és -átadó filmtermékek.
Szintén bukásra ítélt, pénzmosásra használt  hulladék ha a bevételeket nézzük: 200,000 euróra (80 millió HUF) hozott kb. 7,500 $-t. Fogalmam sincs miért nem azonos pénzegységben vannak ezek az összegek megadva.
Ráadásul a tokaji bortemrékek ma már igénytelen, alsókategóriás vackok, és nem fognak feltámadni.

A Kölcsönlakás olyan mint az a régi vígjáték, aminek folytatása is volt, valami külföldi cserediákok laktak egymás nyakán...
A pénzmosoda teljesen egyértelmű ennél. 500 millió HUF-os költségvetés? MIRE, Viktátor? Pénzmosásra, tudom én. Azért szépen hozott, 300 millát visszatermelt, ez akár 100 millás költségvetésre szép is lenne, és reális. De 500 millás büdzsé? Ne szórakozzunk, hol az adóhatósági vizsgálótiszt?
Videa-n megtekinthető ha valakinek muszáj.
A forgatókönyv a szokásos langyi magyar vígjátékok vizein halad, a zenei aláfestés viszont annyira szájbarágós, hogy élvezhetetlen. 4/10. Lehet hogy szerencséjük van mondjuk az alacsony felbontással, így nem tudom alázni rendesen a kameramunkát.
 
A mandák ház lelkésze egy hittérítő fesztiválfilm, izomból 1/10. Természetesen nem fellelhető sehol, de fogadok  állami pénzből finanszírozták, ami illegális.
Imdb adatlapja egyáltalán nincs.

FOMO – Megosztod, és uralkodsz érdekes adalékkal szolgál számunkra. Most azt hagyjuk hogy a poszteren éppen poénként mutatják hogy megerőszakolnak egy csajt egy bulin, nézzük inkább a számokat. A bevételt adja meg mind a wikipédia, mint az imdb, az egyik USD-ban, a másik HUF-ban.
HUF: 14,870,650
USD: 78,254
Akkor számoljunk árfolyamot! HUF/USD = 190 HUF egy USD Pártunk és Kormányunk szerint!!!
 Ez is van videa-n, első nekifutásra lejön hogy a rendező abszolut tehetségtelen.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad