A magyar filmgyártás filmjei - Külön falka (2021)

Ez az a film, aminek  a költségvetését elvitte a végtelen mennyiségű casting.


A gyártási költséget persze dugdossák, de a 18-20 milliós bevétel miatt gyaníthatjuk, hogy ez se lett kasszasiker.


Bevétel szempontjából jó hír, hogy láttam a gúgült listázni a MUBI-n - persze az EUs Vasfüggöny miatt ezeket az amcsi szolgáltatókat nem lehet nézni. Marad a kalózkodás - de ha egyszer úgyis ott lenne a lehetőség INGYEN megnézni, ugye.

3 perc alatt meg tudtam ítélni: ez egy tv-film. Annak se túl modern. A színészi játék is valahol a Linda-sorozat szintjén mozog.

A film első valódi jelenete úgy a 4. perctől jön, amire túl vagyunk már vagy 3 jeleneten.
Az elején elvileg láttuk, hogy Józsi egy kidobó, és állat profi. Most mégis azt látjuk hogy egy eszetlen vadállat, aki a kollégáit (a banki biztonságiőrt) éppúgy leszarja mint a bank dolgozóját.
Hozzátéve azt is, hogy olyan betétkönyv, az mi a franc, másfelől meg de, megoldható a helyzet, és ha más nem, a manager - akit kérte hogy hívjanak - megoldaná neki. A személyi igazolványa ugyanis megvan a csóringernek, így a bank meg tudja, és meg fogja neki mondani, van-e náluk betétje, és milyen, sőt, ha a számlaszámot, mindenkutyafülét elvesztette, ott helyben elindítják a pótlását a dokumentumoknak.

Nem kifejezetten inkompetens a film, technikailag megfelel, és látom mit akar filmre vinni, csak a forgatókönyv nagyon halovány, a főszereplők meg hiába erőlködnének, nincs mit előadjanak így. Plusz a többi szereplő fájóan képtelen fahangon kívül másként is megszólalni, és ha a nagy vlogatással ennyire jutottuk a főszereplőkkel, akkor az siralmas felhozatalt mutat színészkedni vágyó/hajéandó emberek terén erreflé.









Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad